Ontwikkel je leiderschapskwaliteiten met het programma “Leiderschap in de geboortezorg”

23 december 2021

Het programma “Leiderschap in de geboortezorg” (voorheen: Verloskundig Leiderschap) heeft de KNOV samen met De Baak opgezet. Er zijn in 2022 weer plekken beschikbaar voor dit programma: in maart start een nieuwe opleidingsgroep waar je je vanaf nu voor in kunt schrijven. De Baak organiseert in principe drie groepen en dit is vooralsnog de laatste groep, de eerste twee groepen zijn in 2021 gestart.  

Wil jij je rol als leider en bestuurder binnen de geboortezorg versterken?

Wil jij ontdekken welke leiderschapsstijlen jou het meeste liggen en hiermee oefenen? Of wil je bijvoorbeeld je netwerk vergroten en bouwen aan draagvlak? Het komt allemaal aan bod in het programma “Leiderschap in de geboortezorg”. 

De eerste 50 KNOV-leden krijgen korting

Je kunt je vanaf nu aanmelden op de website van De Baak. Daar vind je ook alle informatie over het programma zoals de inhoud, de opleidingsdata en de kosten. Goed om te weten: het programma is interessant voor zowel verloskundigen als ook voor andere professionals uit de geboortezorg. 

De ervaringen van de eerste opleidingsgroepen zijn positief

Zo geeft Sabine Logtenberg, klinisch verloskundige OLVG & docent AVAG (Academie Verloskunde Amsterdam Groningen), aan: “Tot nu toe een leerzame en verrijkende training, geeft bewustwording en tools om mee aan de slag te gaan.” 

En François Hesseling van Verloskundigenpraktijk ’t Hart in Raalte zegt: “Door het programma heb ik meer inzicht gekregen in mijn stijl van leiden en het heeft me handvatten gegeven om mijn sterke kanten beter te benutten en uit te breiden. Daarnaast geeft het me inzicht in mijn minder sterke kanten en hoe ik mezelf hierin kan verbeteren. Door de interactie met de groep krijg ik ook meer inzicht in de verschillende facetten van leiderschap en hoe ik binnen ons vakgebied van meerwaarde kan zijn.”
 
Claudia van Praktijk van Verloskundigen Geleen zegt over het programma: "Het verloskundig leiderschapsprogramma is er zeker niet alleen voor verloskundigen met een ambitie als leider, maar biedt je ook kansen voor zelfontwikkeling en je positionering als verloskundige in een praktijk, regio of de gehele geboortezorg". 
 
Kijk hier voor een korte sfeerimpressie uit de eerste groep en hier voor de tweede groep.