Perined (LVR1) aanlevering 2021

20 december 2021

De aanlevering van gegevens over 2021 gaat via de nieuwe manier, de zogenaamde kernset-aanlevering via HL7v3-berichten. Dit betekent dat gegevens versturen via de verouderde LVR1-oud-formulieren niet meer mogelijk is voor zorggevallen uit 2021. Voor zorggevallen met een bevallings-/a terme-datum vanaf 1/1/21 dient aanlevering op basis van dataset 2.3 via HL7v3-berichten plaats te vinden.

Waarom HL7v3

Aanleveren van de kernset (sub-deel van dataset 2.3) via HL7v3 past bij een veilige en eenduidige manier van gegevensuitwisseling. Als de items uit de kernset bekend zijn en geregistreerd worden voor het primaire proces van de verloskundige worden deze naar Perined verstuurd. Voor welke gegevens dat precies zijn, hebben we een instructie gemaakt.

Instructies

Voor Vrumun en Orfeus zijn instructies te vinden op de Perined-website, zodat iedereen op eenduidige wijze kan registreren. Ook Onatal is zojuist gekwalificeerd om via Hl7v3 aan te leveren. Het is nog even wachten op de uitrol van deze functionaliteit. Het doel is om alle gegevens over het hele jaar in één keer te kunnen versturen op basis van wat in het dossier geregistreerd staat.

Meer informatie?