Nieuwsbericht

08 februari 2023

Op donderdag 11 mei 2023 organiseert de KNOV het inspiratiewebinar 'eHealth en Virtual Reality bij bevallingspijn'. Tijdens dit webinar krijg je een toekomstperspectief op eHealth in de geboortezorg. Bovendien presenteren verschillende verloskundigenpraktijken hun ervaring binnen de pilot ‘Virtual Reality bij bevallingspijn'. 

Keynote-spreker is Frederieke Jacobs, oprichter SmartHealth & How About Mom: 'De wereld om ons heen digitaliseert in razend tempo. We vergelijken en kiezen producten en diensten online. We bestellen onze kleding, boodschappen en maaltijden vanaf onze telefoon en verwachten de bezorging het liefst zo snel mogelijk. Ook de zorgsector digitaliseert. Om aan te sluiten bij wensen van patiënten en cliënten en een steeds verder digitaliserende wereld. Maar ook omdat automatisering en digitalisering noodzakelijk zijn om de stijgende zorgkosten, vergrijzing en personeelstekorten het hoofd te bieden. Wat betekent dit voor de verloskunde? Welke nieuwe toepassingen, technologische oplossingen en services zijn er beschikbaar en hoe ziet dit er in de praktijk uit? Tijdens de inspiratiesessie ‘De toekomst van de verloskunde’ willen wij je meenemen langs verschillende innovaties en ontwikkelingen, waaronder virtual reality (VR), in de geboortezorg. Tijdens een rondetafelgesprek delen verloskundigen hun ervaringen met proces- en cultuurveranderingen in de praktijk én horen we hoe cliënten en haar naast(en) tegen nieuwe toepassingen als een VR-bril bij de bevalling aankijken. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit inspirerende en informerende webinar over de toekomst van de verloskunde!

Accreditatie en inschrijven

De accreditatiecommissie heeft het webinar geaccrediteerd voor 1 uur onder categorie A Bij- en nascholing’ van het Kwaliteitsregister Verloskundigen. Inschrijven voor het webinar kan via de Agenda.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door kwaliteitsgelden vanuit ZonMw.