KNOV Winkelmandje (0) Menu

Oproep: nieuw commissielid Commissie Buitenslands Gediplomeerden Volksgezondheid (verloskunde) gezocht

08 juni 2021

De KNOV zoekt een nieuw lid voor de commissie die de buitenlandse diploma’s verloskunde beoordeelt. Heb jij interesse? Lees dan verder!

De Commissie Buitenslands Gediplomeerden Volksgezondheid (CBGV) is een onafhankelijke commissie die de minister voor Medische Zorg adviseert over het erkennen van buitenlandse diploma’s in het kader van de Wet BIG. Er zijn momenteel 25 beroepen die onder de Wet BIG vallen. Per beroep is één commissie samengesteld bestaande uit acht leden. De helft van de leden wordt door de Minister benoemd op voordracht van de betreffende beroepsorganisatie, de andere helft wordt benoemd op voordracht van de betreffende (koepel van) onderwijsinstellingen. De benoeming vindt plaats voor de duur van vier jaar.

3 van de huidige 4 leden van de commissie hebben aangegeven in de commissie te willen blijven. We zijn dus op zoek naar iemand die het leuk en interessant vindt om de komende 4 jaar de opengevallen plek in te nemen. Alle informatie vind je in de profielschets onderaan deze pagina. Je kunt je interesse uiterlijk 21 juni kenbaar maken via info@knov.nl.
De opleidingen zelf kunnen ook 4 kandidaten voordragen.

De KNOV zoekt iemand die zelf (ook) praktiserend is. Werk jij bij een van de verloskunde academies en ben je niet praktiserend, dan kan de KNOV je niet voordragen. Je kunt dan te rade gaan bij de directie van je opleiding.

De KNOV voert gesprekken met de mensen die zich hebben gekandideerd. Hieruit volgt een voordracht bij de CBGV. Je wordt per 1 december 2021 benoemd.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur