KNOV Winkelmandje (0) Menu

Meld je aan voor de training Samen Beslissen in de geboortezorg!

22 juni 2021

Het Amsterdam UMC ontwikkelt een training voor professionals om Samen Beslissen in de integrale geboortezorg te ondersteunen. Hierbij is extra aandacht voor het thema gezondheidsvaardigheden.

De training is ontwikkeld binnen het project ‘Shared decision-making in integrated maternity care’ (Shared Mind). Samen Beslissen is niet meer weg te denken uit de zorg van vandaag. Recent is Samen Beslissen opgenomen in de informatieplicht van de WGBO. Het wordt breed omarmd door cliënten en professionals, maar hoe je het precies moet toepassen in de praktijk blijft soms lastig. Wil je ook meer leren over Samen Beslissen? Geef je dan op voor de training.

Wat houdt deelname in?

De training biedt de mogelijkheid om met een eigen ingebrachte casus en een actrice te oefenen met het Samen Beslissen-proces. Daarnaast kun je oefenen met een digitale tool die in het project is ontwikkeld. Deelname aan de training bestaat uit drie onderdelen, namelijk twee simulatiegesprekken met een actrice (voorafgaand en na de training) en de trainingsbijeenkomst zelf. Ook wordt je gevraagd om de geleerde vaardigheden in de praktijk toe te passen en na een consult een vragenlijst in te vullen en uit te zetten onder vier cliënten.

Wanneer?

Juni – September 2021: eerste simulatiegesprekken

Najaar 2021: training en tweede simulatiegesprekken

Voorjaar 2022: vragenlijstonderzoek

Wie kan meedoen met de training?

De training is bedoeld voor geboortezorgprofessionals die zwangere of recent bevallen vrouwen begeleiden, zoals verloskundigen, gynaecologen, arts-assistenten, jeugdartsen, -verplegers, en kraamverzorgers.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Laxsini Murugesu via l.murugesu@amsterdamumc.nl.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur