KNOV Winkelmandje (0) Menu

Lees mee met de European Collaborative Obstetrics and Gynaecology Guidelines en verdien punten voor het register

08 april 2021

In het voorjaar van 2019 is op initiatief van de NVOG de ontwikkeling van de European Collaborative Obstetrics and Gynaecology Guidelines gestart, in samenwerking met de Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG), de Vlaamse Vereniging voor voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG) en de Deutsche Gesellschaft fur Gynakologie und Geburtshilfe (DGGG). Inmiddels is de conceptrichtlijn gereed voor commentaar en vragen we graag jou hulp!

Hoe ziet de concept richtlijn eruit?

De richtlijn is tot stand gekomen in een eerste pilot waarin internationaal werd samengewerkt met groepen uit het Verenigd Koninkrijk, Vlaanderen en Duitsland. De onderwerpen betreffen preventie van en klinisch beleid bij uitzakken van de navelstreng, toedienen van antenatale corticosteroïden bij een electieve sectio na 34+0 weken zwangerschapsduur, en antenatale zorg en inleiden van de bevalling bij 39 weken bij vrouwen die zwanger zijn geworden na IVF/ICSI. In verband met de internationale samenwerking is de gehele richtlijntekst in het Engels; de aanbevelingen zijn daarnaast ook in het Duits en in het Nederlands opgesteld.

Deze richtlijn betreft 5 modules:

1. Prevention of umbilical cord prolapse
2. Management of umbilical cord prolapse
3. Corticosteroids and planned caesarean birth
4. Antenatal care for pregnant women after IVF or ICSI
5. Induction of labour after IVF or ICSI

Wat kun jij doen?

Download de concepttekst en het bijbehorende commentaarformulier en mail het ingevulde formulier uiterlijk 16 mei 2021 naar Anouk Olsthoorn aolsthoorn@knov.nl

Wat levert het op?

· Door jouw commentaar is een betere afstemming tussen de betrokken (internationale) beroepsgroepen mogelijk over dit onderwerp

· Je raakt bekend met de internationale richtlijn

· De werkelijk bestede uren kun je noteren in het Kwaliteitsregister onder 'overige activiteiten' (categorie D). Je dient dit zelf in te voeren.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur