KNOV Winkelmandje (0) Menu

Lees mee met de concept richtlijn Cleft lip and palate

09 april 2021

De conceptrichtlijn Cleft lip and palate gaat nu de commentaarfase in. Deze richtlijn is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie in samenwerking met andere partijen. De KNOV was niet bij deze richtlijn betrokken als onderdeel van de werkgroep of klankbordgroep.

De richtlijn is geinitieerd door de Nederlandse vereniging voor Plastische Chirurgie en deze is verantwoordelijk voor de revisies.

Inhoud Richtlijn

Het richtlijn panel heeft de eerder richtlijnen Counseling na prenataal vastgestelde schisis (2011) en Behandeling van patienten met een schisis (2018) gereviseerd. Het panel bestond uit vertegenwoordigers van allerlei takken, betrokken bij de zorg voor patienten met cleft lip or palate. Leden zijn aangesteld door hun eigen 10 organisaties.

Deze richtlijn bevat 5 modules:

1. Diagnostic testing
2. Prenatal medical counselling
3. Timing repairing cleft lip and palate
4. Technique repairing cleft lip and palate
5. Postoperative nutritional care

Help je mee?

Download de concepttekst en het bijbehorende commentaarformulier en mail het ingevulde formulier uiterlijk 18 april 2021 naar Suzanne Thompson via sthompson@av-m.nl.

Wat levert het op?

· Door jouw commentaar is een betere afstemming tussen de betrokken (internationale) beroepsgroepen mogelijk over dit onderwerp

· Je raakt bekend met de internationale richtlijn

· De werkelijk bestede uren kun je noteren in het Kwaliteitsregister onder 'overige activiteiten' (categorie D). Je dient dit zelf in te voeren.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur