KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezocht: zes leden voor de klankbordgroep 'Preventie' en meer..!

25 februari 2021

Hoi, ik ben op zoek naar (ongeveer) 6 KNOV leden die samen de klankbordgroep Preventie willen vormen. Ik ben Patricia Jansen, ik ben begin januari gestart als senior programmamanager (SPM) preventie. Voor alle zaken die op het gebied van preventie spelen, heb ik graag een klankbordgroep die met me meedenkt, mij gevraagd en ongevraagd adviseert, waar ik mee kan sparren, en waar ik zaken kan toetsen.

Preventie is een breed programma, én het is actueler dan ooit. Denk aan Kansrijke Start, vroegsignalering van kwetsbare zwangeren, centering pregnancy, preconceptie gezondheid, Positieve Gezondheid, enz. Ook de RIVM prenatale screening, PSIE en ook de hielprikscreening en maternale kinkhoesvaccinatie vallen binnen het programma preventie.

Wie zoeken we? 

· Je bent lid van de KNOV

· Je vindt het leuk en bent in staat om vanuit jouw perspectief en ervaring mee te denken en praten over wat er voor de hele beroepsgroep van belang is op het gebied van preventie.

· We streven naar een brede afspiegeling van de beroepsgroep: werkzaam in de eerste lijn, in de klinische setting, of een verloskundige-in-opleiding die graag meedenkt over de toekomst. We zoeken leden die de verloskunde al heel lang kennen, maar ook pas afgestudeerde leden zijn welkom. Daarnaast kijken we ook naar spreiding van deelnemers uit het hele land

Wat vragen en bieden we? 

· Je bent in staat om drie keer per jaar een klankbordgroepvergadering van twee uur bij te wonen. Tussendoor ben je, indien nodig, ad hoc beschikbaar om per mail of telefonisch af te stemmen. De voorlopige planning is dat de groep in maart/april, juni/juli en oktober/november bij elkaar komt, waarbij de eerste bijeenkomst in ieder geval digitaal zal zijn.

· Als je lid wordt van de klankbordgroep, ben je dat in principe voor drie jaar. Samen met de leden van de groep maken we een rooster van aftreden. 

· Je bent lid van maximaal één andere werkgroep, commissie of klankbordgroep van de KNOV.

· Je komt in aanmerking voor vacatiegelden (€40,- per uur) en ontvangt een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer. 

En wat nog meer…?

Naast leden voor de klankbordgroep, hebben we binnen het programma Preventie op korte termijn ook verloskundigen nodig voor het volgende:

· Werkgroep ‘Handreiking prenataal huisbezoek’; Je schrijft en denkt mee aan de te ontwikkelen Handreiking als lid van de Expertisegroep in oprichting. Werkzaamheden starten binnenkort en lopen tot in ieder geval 1 juli. Geschatte benodigde tijd tot 1 juli is vooralsnog 20 uur.

· Werkgroep ‘Beter Signaleren’. Dit is een werkgroep onder de vlag van het actieprogramma Kansrijke Start. Tijdsinvestering nog onbekend.

· Informatiemateriaal commissie PNS (RIVM) – Vanuit dit RIVM bevolkingsonderzoek programma is de vraag gekomen of ze materiaal dat ze ontwikkelen, af en toe mogen toetsen bij verloskundigen. Dit kan als lid van de klankbordgroep preventie, maar ook los daarvan kun je je hiervoor opgeven.

Heb je interesse om deel te nemen?

Lijkt het je leuk om lid te worden van de klankbordgroep preventie, wil je meewerken aan één van de genoemde klussen (of sta je open voor andere klussen op het gebied van preventie in de toekomst), stuur dan vóór 15 maart een mail naar Patricia Jansen, pjansen@knov.nl. Heb je nog vragen of wil je wat toelichting, mail of bel me dan (06 – 580 65432).

We zullen de klankbordgroep op basis van alle ontvangen reacties samenstellen. Het streven is om de klankbordgroep uiterlijk eind maart compleet te hebben.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur