KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezocht: zes leden voor de klankbordgroep portefeuille 'Kwaliteit en Wetenschap'

Senior Programmamanager (SPM) Kwaliteit en Wetenschap, Suzanne Thompson zoekt zes leden die samen de klankbordgroep Kwaliteit en Wetenschap gaan vormen.

Het doel van de klankbordgroep is om mee te denken op de hoofdlijnen van onze kwaliteit en wetenschap-agenda. Hierbij kun je denken aan zaken rondom het ontwikkelen en herzien van richtlijnen, meedenken over projecten die met ZonMw-middelen vormgegeven worden, onderwerpen rondom de ‘juiste zorg op de juiste plek’ en hoe de verloskunde zich vakinhoudelijk kan versterken, bijvoorbeeld in de fysiologische benadering van de geboortezorg of continuïteit van zorg.

Wie zoeken we en wat vragen we van je? 

 • Je bent lid van de KNOV
 • Je vindt het leuk en bent in staat om vanuit jouw perspectief en ervaring mee te denken en praten over wat er voor de hele beroepsgroep nodig is voor kwaliteit en wetenschap voor de komende jaren. Je hebt hier ook ideeën over.
 • Je hebt de tijd om in 2021 drie keer een klankbordgroepvergadering van twee uur bij te wonen. Tussendoor ben je, indien nodig, ad hoc beschikbaar om per mail of telefonisch af te stemmen. De voorlopige planning is dat de groep in maart, juni en oktober bij elkaar komt, waarbij de eerste bijeenkomst in ieder geval digitaal zal zijn. Een concrete planning wordt gemaakt samen met de leden. Eind 2021 maken we de planning voor 2022. 
 • Als je lid wordt van de klankbordgroep, ben je dat in principe voor drie jaar. Samen met de leden van de groep maken we een rooster van aftreden. 
 • Je bent lid van maximaal één andere werkgroep, commissie of klankbordgroep van de KNOV.
 • We streven naar een brede afspiegeling van de beroepsgroep: werkzaam in de eerste lijn, in de klinische setting, of een verloskundige-in-opleiding die graag meedenkt over de toekomst. We zoeken leden die de verloskunde al heel lang kennen, maar ook pas afgestudeerde leden zijn welkom. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met vakinhoudelijke kwaliteit en de 'evidence' die de Nederlandse verloskunde onderbouwt. Daarnaast kijken we ook naar spreiding van deelnemers uit het hele land.
 • Je komt in aanmerking voor vacatiegelden en ontvangt een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer. 

Heb je interesse om deel te nemen?

Lijkt het je leuk om mee te denken in deze klankbordgroep, stuur dan uiterlijk 15 februari een mail met korte motivatie naar Suzanne Thompson, sthompson@knov.nl. Heb je vragen of twijfel je over je geschiktheid, neem dan contact op met Suzanne via de mail of bel haar op 06 – 308 035 32.

Op basis van alle ontvangen reacties zal het bureau van de KNOV de klankbordgroep samenstellen. De bedoeling is om de klankbordgroep uiterlijk 1 maart compleet te hebben.

Deel via:

 • Facebook
 • Twitter
 • Twitter
 • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur