KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezocht: werkgroepleden Toekomstbestendig Kwaliteitsregister

12 mei 2021

Een verloskundige die in het Kwaliteitsregister geregistreerd staat, laat zien dat hij of zij over de juiste bevoegdheden beschikt én in deskundigheidsbevordering investeert.

Het register bestaat sinds 2006 en is al meerdere keren geactualiseerd, maar recente ontwikkelingen vragen om met een frisse blik opnieuw naar (de inrichting van) het kwaliteitsregister te kijken. Waar moet een kwaliteitsregister in ieder geval aan voldoen? Wanneer is een kwaliteitsregister gebruiksvriendelijk voor verloskundigen? Wat zijn de voordelen en nadelen van één register versus deelregisters? Hoe sluit het kwaliteitsregister aan bij het beroepsprofiel van de verloskundige in 2030? Wat verwachten andere stakeholders van verloskundigen, zoals zwangere vrouwen? En hoe passen al die verwachtingen in een wendbaar en toekomstbestendig kwaliteitsregister?

De KNOV laat een verkenning doen naar een toekomstbestendig kwaliteitsregister. Hiervoor start een project, waarvoor we enthousiaste werkgroepleden zoeken.

Project

Het project van de KNOV bestaat uit twee sporen:

  1. Samen met de beroepsgroep en stakeholders uitdenken van een toekomstbestendig kwaliteitsregister
  2. Implementeren van (onderdelen) van het (toekomstbestendig) kwaliteitsregister

De werkgroep houdt zich bezig met het eerste spoor: wat zijn de wensen en eisen voor een toekomstbestendig kwaliteitsregister?

De werkgroep

De werkgroep zal naar verwachting drie keer bij elkaar komen in een tijdsperiode van augustus 2021 tot en met februari 2022. Wij zoeken vijf tot zeven verloskundigen om deel te nemen aan deze werkgroep, waarbij het fijn zou zijn om ook een vertegenwoordiging te hebben van expertises op het gebied van verschillende deelregisters (IUD, CTG, prenatale counseling, uitwendige versie, klinische setting) en uit verschillende regio’s uit het land. De tijdsinvestering zal met name gericht zijn op deelname aan de werkgroepen (4 uur per werkgroep inclusief voorbereiding en uitwerking). De eerste bijeenkomst vindt naar verwachting na de zomer plaats.

Wil je deelnemen?

Verloskundigen uit zowel de eerste als tweede lijn zijn welkom in de werkgroep; wij streven naar een brede vertegenwoordiging. Wil je meedenken over het kwaliteitsregister, meld je dan aan via toekomstkwaliteitsregister@knov.nl. Laat in je aanmelding even weten of je werkzaam bent in de eerste of tweede lijn, of je een bepaalde expertise hebt in een van de deelregisters en in welke regio je werkt.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur