KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezocht: praktijkvoorbeelden “delegeren’ (ook bekend als: verlengde arm constructie)

18 maart 2021

Voor het maken van een stappenplan ‘delegeren’ zijn we op zoek naar praktijkvoorbeelden. Als je als verloskundige niet bevoegd maar wel bekwaam bent om bepaalde voorbehouden handelingen te verrichten, bestaat er in de Wet BIG een mogelijkheid om met een bevoegde (doorgaans een arts) afspraken te maken om de handeling wel uit te voeren.

Bij dit “Delegeren van voorbehouden handelingen’ spelen zowel een opdrachtnemer als een opdrachtgever een rol (opdrachtnemers-artikel 35 Wet BIG en een opdrachtgevers-artikel 38 Wet BIG).

Oproep

Voor het maken van een KNOV-stappenplan ‘delegeren’ zijn we op zoek naar praktijkvoorbeelden. Dus heb je een ‘delegeren’-afspraak die valt onder bovenstaande wetgeving en wil je die vastgelegde afspraak met ons delen? Graag! Dan kunnen we jouw voorbeeld gebruiken bij het maken van het KNOV stappenplan. Je helpt zo je collega verloskundigen.

Anoniem

De schriftelijke afspraak die je met ons wilt delen ontvangen we graag digitaal bij onze helpdesk (helpdesk@knov.nl). Het is de bedoeling dat er geen persoonsgegevens in de afspraak staan. Dus graag Anoniem aanleveren.

Alvast bedankt!

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur