KNOV Winkelmandje (0) Menu

Ervaring met opzetten van netwerk voor kwetsbare zwangeren? Deel uw mening!

20 april 2016

Voor het kwaliteitsproject ‘Ondersteuning zorg voor kwetsbare zwangeren’ horen wij graag uw ervaring over het opzetten van een lokaal netwerk voor deze doelgroep. 

Met het project willen we meer passende zorg aan kwetsbare zwangeren realiseren. Ook willen wij dat meer regio’s de zorg voor deze groep zwangeren concretiseren.

Aanleiding project

Verwacht wordt dat de gezondheid van kwetsbare zwangeren en hun kinderen nog veel verbetrerd kan worden. Al in 2009 heeft de Stuurgroep Zwangerschap en Geboorte aanbevelingen gedaan voor de zorg aan de groep kwetsbare zwangeren.

De Inspectie van de Gezondheidszorg heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de invoering van de aanbevelingen. De conclusie is dat veel VSV’s het gezamenlijk beleid voor de zorg aan zwangeren in achterstandssituaties wel hebben opgepakt, maar dat het nog moet worden vastgesteld en ingevoerd. De inspectie verwacht van de VSV’s dat zij dat in 2016 gaan doen.

Een van de eerste stappen hiertoe is het organiseren van een lokaal netwerk. De samenstelling van de bestaande VSV’s is ontoereikend omdat voor deze zorg meer dan alleen verloskundige hulpverleners essentieel zijn.  Daarom ontwikkelt de KNOV een handreiking voor VSV’s om een lokaal netwerk in het leven te roepen.

Deel uw mening

In februari is er een invitational conference georganiseerd waar veel tips en ervaringen zijn uitgewisseld over het lokale netwerk voor deze groep zwangeren. Om zoveel mogelijk ervaringen te kunnen integreren in de handreiking vragen wij u om uw ervaring met ons te delen. 

Wij vragen u om uiterlijk 15 mei uw ervaring met ons te delen. Stuur uw ervaring naar Inger Aalhuizen, iaalhuizen@knov.nl.

Vergeet vooral uw telefoonnummer niet te vermelden. Dan kunnen KNOV-beleidsmedewerkers Inger Aalhuizen of Margriet Weide eventueel contact met u opnemen voor aanvullende vragen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur