KNOV Winkelmandje (0) Menu

Zorgverzekeraars tekenen bezwaar tegen tariefbeschikking 2018 aan

17 augustus 2017

ZN heeft de KNOV geïnformeerd dat zorgverzekeraars gezamenlijk bezwaar aantekenen tegen de door de NZa afgegeven tariefbeschikking voor 2018.

Bezwaar is ingediend

Het bezwaar is onlangs pro forma bij de NZa ingediend, uiterlijk binnen zes weken dient de inhoudelijk onderbouwing te volgen. Na ontvangst van het inhoudelijke bezwaar zal de NZa een hoorzitting inplannen om het standpunt van partijen te horen. Naast de bezwaargaande partij worden daarbij ook andere belanghebbenden uitgenodigd, waaronder de KNOV. Na de hoorzitting neemt de NZa een beslissing op het bezwaar, waarmee de NZa het bezwaar gegrond of ongegrond verklaart.

Gronden bezwaar onbekend

De gronden van het bezwaar van de zorgverzekeraars zijn op dit moment dus nog onbekend. De KNOV constateert dat zowel uit eigen onderzoek als uit het tarievenonderzoek van de NZa blijkt dat de verhoging van de maximumtarieven noodzakelijk is om de huidige achterstand weg te werken. De NZa geeft aan dat de nieuwe tarieven gebaseerd zijn op de werkelijk gemaakte kosten die verloskundigen maakten in 2015. Daarmee sluit het tarief weer aan op de huidige praktijk. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur