KNOV Winkelmandje (0) Menu

Women Deliver Conference 2019

06 juni 2019

Vandaag - 6 juni - is de laatste dag van de Women Deliver conferentie 2019 in Vancouver, Canada. Women Deliver is werelds grootste conferentie over gendergelijkheid en gezondheid, rechten en welbevinden van meisjes en vrouwen.

Meer dan 6000 wereldleiders, influencers, advocaten, academici, activisten en journalisten zetten zich in om de vooruitgang voor meisjes en vrouwen overal te versnellen. Zo is prinses Mabel aanwezig namens haar stichting Girls not Brides, dat de strijd aanbindt met kindhuwelijken

De conferentie werd op bevlogen wijze geopend door premier Justin Trudeau, waarna in een paneldiscussie werd gesproken over hoe systemen voorkomen dat vrouwen een leidende rol krijgen, en de noodzaak om woorden om te zetten in actie.

Stem van de verloskundige

Op de conferentie laat de International Confederation of Midwives (ICM) de stem van de verloskundige luid horen. Zo verzorgde ICM een pre-congress Global Midwifery Symposium om de kracht van de verloskundige te vieren, want: ‘Midwives deliver, and not just not just babies’, aldus ICM-president Franka Cadée.

Tijdens het symposium deed Franka Cadée een Call to Action. ICM pleit ervoor meer verloskundigen op te leiden volgens de ICM-competenties en zorg te dragen voor een optimale werkomgeving en een respectvolle samenwerking tussen verloskundigen en geboortezorg professionals. De Call to Action is ondertekend door 10 partners

Ook organiseert ICM op 6 juni - in samenwerking met FIGO (de internationale vereniging voor gynaecologen) - de sessie ‘Is the relationship between midwives and obstetricians a danger to women?’. De Nederlandse verloskundige Bahareh Goodarzi neemt deel aan de paneldiscussie.


Bekijk de sessie op de website van Women Deliver

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid