KNOV Winkelmandje (0) Menu

Webinar Samenwerken in regionale netwerken 18 mei

12 mei 2021

Wat kunnen regio's van elkaar leren over samenhangende zorg in de regio? In het gratis webinar op 18 mei delen experts uit drie verschillende regio's hun ervaringen en inzichten over hun regioaanpak. Simon Broersma (Skipr) gaat in gesprek met Sven de Langen (Gemeente Rotterdam), Margriet Schneider (UMC Utrecht) en Joost Koemans (CZ).
Dit webinar wordt georganiseerd door de beweging Juiste zorg op de juiste plek.

Van plannen naar acties

Om invulling te geven aan de ambitie van samenhangende regiozorg zijn voor de meeste plekken in Nederland inmiddels regiobeelden beschikbaar. Ze geven een goed beeld van de zorgvraagontwikkeling binnen de regio en daarmee de kansen en uitdagingen die er liggen. De regiobeelden zijn een mooie eerste stap, maar voor goede regionale samenwerking is meer nodig. Onderzoek van Berenschot laat zien dat er grote verschillen zijn in de voortgang van regioplannen en -activiteiten. De opgave is om overal in Nederland de regioplannen om te zetten in concrete acties en zo te komen tot echte zorgvernieuwing. Het helpt daarbij om samen te verkennen wat de sleutels zijn tot goede samenwerking en best practices te delen.

Drie regio's in gesprek

Experts uit drie verschillende regio's delen in dit webinar hun ervaringen en inzichten over hun regioaanpak. Iedere regio kenmerkt zich door haar eigen context, uitdagingen en kansen.

Aan bod komen de volgende vragen:

  • Welke specifieke uitdagingen en belemmeringen zijn er in de betreffende regio en hoe gaan zij hiermee om?
  • Hoe vertalen zij het regiobeeld naar een aanpak die in de praktijk werkt?
  • Wat levert de aanpak en samenwerking op?
  • Hoe zetten zij de burger/patiënt centraal en hoe betrekken zij deze bij het organiseren van zorg?

Tijdens dit interactieve webinar is er ruimte voor kennisdeling, zodat we samen de volgende stap kunnen maken naar een succesvolle aanpak in de eigen regio. Meld je gratis aan en praat mee.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur