KNOV Winkelmandje (0) Menu

Verloskundigen vragen aandacht voor tekort vroedvrouwen

10 mei 2011

Op 7 mei liepen verloskundigen in Den Haag de Walk to Durban. Met de ‘wandeling’ vroegen zij aandacht voor het wereldwijde tekort aan verloskundigen en de belangrijke rol die zij spelen in het terugdringen van moedersterfte wereldwijd.

De Walk to Durban begon om 10:00 uur op het Prins Hendrikplein en ging via de Zuid- Afrikaanse Ambassade naar het Plein voor de Tweede Kamer. Daar spraken Agneta Bridges, secretaris-generaal van de ICM én de ambasadeur van Zuid-Afrika over rol van verloskundigen wereldwijd (bij terugdringen moeder en kindsterfte). Verder hield KNOV-voorzitter Angela Verbeeten een speech over de betekenis van verloskundigen in de werld én in Nederland. De Walk to Durban werd afgesloten met een feestelijke manifestatie. De verloskundigen zongen onder andere het Moedernachtlied.


De wandeling dankt zijn naam aan de stad Durban in Zuid-Afrika. Daar wordt namelijk dit jaar op 18 juni het congres van ICM zal plaatsvinden. Een van de onderwerpen die veel aandacht zal krijgen, is millenniumdoel om de moeder- en babysterfte wereldwijd terug te dringen. De Nederlandse verloskundigen van het Twinning project en hun Twins uit Sierra Leone zullen ook aanwezig zijn bij het congres.

In andere landen is Walk to Durban op 5 mei. Dat is namelijk de internationale dag van de verloskundige. In Nederland is het die dag Bevrijdingsdag, vandaar de verplaatsing van de datum in ons land. De Walk to Durban wordt georganiseerd door de International Confederation of Midwives (ICM).

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur