KNOV Winkelmandje (0) Menu

'Veilig Thuis': nieuw meldpunt voor kindermishandeling

15 augustus 2014

Het Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) gaan per 1 januari 2015 samen. De naam van het gecombineerde meldpunt wordt 'Veilig Thuis'.

Jaarlijks worden meer dan 100.000 kinderen mishandeld, verwaarloosd of misbruikt. Door de fusie wordt de aanpak van geweld in huiselijke kring en de aanpak van kindermishandeling geïntegreerd.

Veilig Thuis

Onder begeleiding van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) kozen gemeenten, cliënten en veldpartijen voor de naam ‘Veilig Thuis’. De naam Veilig Thuis (ondertitel: Advies- en Meldpunt Huiselijk Geweld en Kindermishandeling) sluit aan op de publiekscampagne ‘Voor een veilig thuis’, met de bekende slogan: ‘Het houdt niet op, niet vanzelf’.

Een punt voor alle zorgen en vragen

Met de decentralisaties in het sociaal domein worden gemeenten vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de organisatie van Veilig Thuis. De werkwijze van de gemeenten kenmerkt zich door een integrale aanpak: een gezin, een plan. Daarom kunnen burgers en professionals straks bij een punt terecht met hun zorgen en vragen over en meldingen van zowel huiselijk geweld als kindermishandeling.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur