KNOV Winkelmandje (0) Menu

Update werkgroep Corona

10 juni 2021

De werkgroep Corona heeft de afgelopen week de volgende updates en berichten geplaatst.

Versoepelingen per 14 juni 2021

Vanaf 19 mei 2021 verschoof het huidige risiconiveau op de KNOV-routekaart van ‘zeer ernstig’ naar het niveau ‘ernstig’. De werkgroep Corona adviseert vanaf 14 juni 2021 zorg te verlenen conform de KNOV routekaart niveau ‘zorgelijk’, met inachtneming van de algemene maatregelen zoals afstand, mondneusmaskers in de publieke ruimte. De adviezen van de werkgroep Corona staan in het document Versoepelingen 14 juni 2021.

Onderzoek zwanger & vaccineren Amsterdam UMC

Uit onderzoek onder 35,000 zwangere vrouwen die gevaccineerd zijn met het Pfizer of Moderna vaccin tegen COVID-19 blijkt geen verhoogd signaal ten aanzien van bijwerkingen bij zwangere vrouwen of haar kind.

Veel meer onderzoek is nodig om te kijken hoe zeer een COVID-19 vaccinatie de zwangere vrouw en haar (ongeboren) kind beschermt en wat het beste moment is om een vaccinatie te geven.

Het Amsterdam UMC doet daarom onderzoek naar het effect van het corona vaccin op zwangere. Zij zoeken met 250 vrouwen die binnenkort gevaccineerd worden in de zwangerschap en bij wie voor en na vaccinatie(s) een buisje bloed mag worden afgenomen en die bereid zijn bij de bevalling 1 buisje bloed en een buisje navelstrengbloed af te staan om te onderzoeken hoeveel antistoffen zwangere vrouwen en hun kinderen krijgen na COVID-19 vaccinatie.

Meer informatie
COVID-vaccinatie in zwangerschap | Veilig zwanger zijn in corona tijd

Cursus Clinical and social dimensions of the COVID-19 pandemic: the case of pregnant women and children

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 juni 2021 organiseert de ESCMID, de European Society of clinical microbiology and infectious diseases, de cursus Clinical and social dimensions of the COVID-19 pandemic: the case of pregnant women and children. De cursus is bedoeld voor zorgprofessionals en kenmerkt zich door interactie, informatievoorziening en educatie. Onder andere het vaccineren van vrouwen tijdens de borstvoedingsperiode, de effecten van corona op zwangere vrouwen in de diverse trimesters en de gevolgen voor de verstrekking van medische zorg aan zwangere vrouwen komen aan bod.

Meer informatie over de cursus vind je op de website van de ESCMID.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur