KNOV Winkelmandje (0) Menu

Uitbreiding bevoegdheden (AMvB) per 1 juli 2014

18 november 2013

Het ministerie van VWS heeft aangegeven dat AMvB kan worden uitgebreid met anticonceptie, het voorschrijven en zelfstandig toedienen van lachgas en het voorschrijven van het spiraaltje. De uitbreiding van de wettelijke bevoegdheden is ook gevraagd ten aanzien van het voorschrijven van steriel water.

Voordat hierop de AMvB kan worden uitgebreid, vraagt het Ministerie van VWS aan het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) te toetsen of het plaatsen van steriel waterinjecties voldoet aan de stand van de wetenschap en de praktijk/evidence based is. Na een positief oordeel van het CVZ kan de AMvB ook deze bevoegdheid worden uitgebreid.

Uitbreiding per 1 juli 2014

Voordat de AMvB kan worden aangepast, is het noodzakelijk dat de zogeheten Veegwet in werking is getreden. Op 14 november jongstleden is de Veegwet behandeld in de Tweede Kamer. Hierna wordt de Veegwet behandeld in de Eerste Kamer. Zodra dit in 2014 in de Eerste Kamer is behandeld en in werking is getreden, wordt de AMvB aangepast. Uitbreiding van de AMvB gaat dan in per 1 juli 2014.

Zodra er meer nieuws is omtrent de AMvB informeren we gelijk daarover.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur