KNOV Winkelmandje (0) Menu

Pensioenfonds Zorg en Welzijn reageert op Zembla: wij hebben goede resultaten

28 februari 2011

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW), waarbij klinisch verloskundigen zijn aangesloten, herkent zich niet in de tv-uitzending van Zembla over pensioenfondsen van 5 februari. Zembla schetste een negatief beeld van de Nederlandse pensioenfondsen.

Het beeld dat Zembla schetste, stemde treurig: door slecht beheer zouden de pensioenfondsen 145 miljard euro minder hebben verdiend op de beleggingen dan had gemoeten. Bovendien zouden de fondsen nu fors rijker zijn als er geen grepen uit de kas waren gedaan en de premies hoger waren geweest, zo stelde Zembla.

Pensioenfonds Zorg en Welzijn herkent zich niet in de cijfers die Zembla presenteerde. Het fonds kan gelukkig andere en betere resultaten laten zien. De euro belegd door PFZW is nu ruim 5 euro waard. Dat is meer dan wanneer gekozen was voor enkel veilige staatsobligaties (groene lijn).

Zembla wilde aanvankelijk geen inzage geven in het rapport waarop het programma zich baseert. Het onderzoeksbureau dat het rapport opstelde wilde wel inzage geven, maar alleen na stevige betaling. Pas na aandringen gaf Zembla het rapport uiteindelijk twee dagen na de uitzending vrij. Het rapport wordt nu door Pensioenfonds Zorg en Welzijn bestudeerd.Zie hier de volledige reactie van het PFZW.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur