KNOV Winkelmandje (0) Menu

Oproep KNOV aan het nieuwe kabinet

21 april 2021

De corona pandemie heeft ons bewust gemaakt van het grote belang van een goede gezondheid. Een goede gezondheid begint al bij de start van het leven. Kwalitatief goede geboortezorg aan vrouwen vóór, tijdens en na de conceptie, zwangerschap en bevalling levert hieraan een waardevolle bijdrage. Een goede start voor elke moeder en ieder kind is de basis voor een gezond leven. De zwangerschap, bevalling en geboorte is een window of opportunity voor een gezonde leefstijl, solide ouderschap en een kansrijke start. De verloskundige als vertrouwde zorgverlener speelt daarin een centrale rol. 

KNOV pleit in haar brief aan informateur Tjeenk Willink voor geboortezorg, waarin:

  1. zwangere vrouwen kunnen kiezen voor de zorg en begeleiding die aansluit op hun individuele wensen, behoeften en hun leefsituatie en daarbij worden ondersteund door een vertrouwde verloskundige
  2. zorg en begeleiding voor (zwangere) vrouwen toegankelijk en van hoge kwaliteit is
  3. de zwangerschap een window of opportunity is voor een gezonde leefstijl en een kansrijke start

De KNOV staat voor de beste geboortezorg en ziet kansen dit, in samenwerking met alle partners in de geboortezorg en het sociaal domein, te verwezenlijken. KNOV vraagt hiertoe het nieuwe kabinet bovenstaande pijlers en in het regeerakkoord op te nemen.

Brief aan informateur

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur