KNOV Winkelmandje (0) Menu

Onvoldoende aandacht voor stoppen met roken

21 april 2011

Uit een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (Zie TvV april 2011, Reulings P et al_Pak je kans stoppen met roken) blijkt dat het stoppen-met-rokenbeleid in veel verloskundigenpraktijken nog onvoldoende systematisch is ontwikkeld. De Inspectie gaat er op toezien, dat praktijken een beleid ontwikkelen voor de begeleiding bij het stoppen met roken en dat zij dit beleid ook uitvoeren. Bij zo’n beleid hoort ook een adequate training. Om verloskundigenpraktijken te ondersteunen bij het formuleren van dit beleid heeft de KNOV samen met STIVORO een handreiking ontwikkeld. De handreiking is gebaseerd op toepassing van de door STIVORO ontwikkelde V-MIS (Minimale Interventiestrategie Stoppen met roken voor de Verloskundigenpraktijk). Download de Handreiking_Begeleiding_stoppen_met_roken april 2011.

Lees meer over Tabaksverslaving (CBO) en V-Mis

In-company trainingen V-MIS door STIVORO verzorgd
Deze training duurt 3,5 uur en kan op kringniveau, op een door de kring georganiseerde locatie, plaatsvinden. Aan deze training kunnen minimaal 8 en maximaal 12 personen deelnemen. De kosten bedragen € 900,- waarvan 20% door het Ministerie van VWS wordt gesubsidieerd. De uiteindelijke kosten bedragen hierdoor € 720,- per training, exclusief locatie en catering. De training is geaccrediteerd voor het KNOV-Kwaliteitsregister (3 punten onder nummer A 06-044).
Belangstellende kringen kunnen hiervoor contact opnemen met STIVORO, mevrouw Mijke Roovers, telefoon 070 – 3120433 (di/do),
e-mail mroovers@stivoro.nl

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur