KNOV Winkelmandje (0) Menu

Nieuwe site ‘strakszwangerworden.nl’ met tips en goede informatie

17 april 2012

Gezond zwanger worden begint al vóór de zwangerschap

Op 17 april is de website www.strakszwangerworden.nl gelanceerd. Op deze site geven ruim 20 samenwerkende organisaties, waaronder de KNOV, tips en adviezen over hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden. De website is een product van de landelijke werkgroep PreconceptieVoorlichting waar wij aan deelnemen. Doel van de werkgroep is om de preconceptievoorlichting in Nederland te verbeteren. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan een advies van de Stuurgroep ’Zwangerschap en Geboorte’ om onder andere hiermee de relatief hoge babysterfte in Nederland te verminderen.

Centrale boodschap van de website www.strakszwangerworden.nl is dat vrouwen en mannen al vóór de zwangerschap kunnen werken aan hun gezondheid. Zo vergroten zij de kans op een gezond kind. Op de site staan adviezen over allerlei thema’s zoals roken, medicijngebruik, voeding en erfelijkheid. De website bevat naast veel aanvullend informatiemateriaal onder andere filmpjes met de belangrijkste tips in meerdere talen, een animatie voor laag geletterden, en een quiz.

Krachten gebundeld
Doel van www.strakszwangerworden.nl is om Nederlanders bewust te maken van het belang van zo gezond mogelijk zwanger worden. Op deze website hebben ruim 20 organisaties hun krachten gebundeld. Zij doen dit op verzoek van en met financiering van het ministerie van VWS.

Voor professionals: Toolkit ‘Zwanger worden’
De thematisch gerangschikte informatie op de site kunt u gebruiken om mensen met een kinderwens beter voor te lichten. Daarnaast is er voor professionals een toolkit met allerlei informatie rond het thema ‘zwanger worden’. Ga naar de toolkit.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur