KNOV Winkelmandje (0) Menu

Nieuwe multidisciplinaire richtlijn Borstvoeding online

09 januari 2012

De KNOV ontwikkelde samen met andere vertegenwoordigers van professionals en ouders die betrokken zijn bij borstvoeding een wetenschappelijk onderbouwde richtlijn over de begeleiding en ondersteuning van borstvoeding. Deze bevordert een uniforme advisering aan ouders over de voeding van hun jonge kind.

Borstvoeding is een hot item, zowel bij ouders als zorgverleners. Het roept veel vragen en emoties op. Een van de meest gehoorde klachten van ouders over de begeleiding is de vele tegenstrijdige adviezen die zij krijgen. Dit leidt tot verwarring die het zelfvertrouwen aantast, een belangrijke reden waarom vrouwen vroegtijdig stoppen met borstvoeding. Ook komt het een positieve beleving van de borstvoedingperiode niet ten goede.

De richtlijn doet praktische aanbevelingen om vrouwen goed te adviseren bij borstvoeding en eventuele problemen, inclusief toelichtingen op het voorgestelde beleid en uitgebreide literatuurverwijzingen. Hiermee is de Richtlijn niet alleen bruikbaar voor de dagelijkse praktijk maar ook als basis voor scholing en onderzoek.

Op het gebied van borstvoedingsbegeleiding komt momenteel veel nieuwe kennis beschikbaar. Bij de publicatie van deze multidisciplinaire richtlijn is dan ook direct een commentaarfunctie ingebouwd en een pagina voor nieuwe ontwikkelingen. Geen status quo dus, maar een levende richtlijn.

Bij de totstandkoming van deze multidisciplinaire richtlijn zijn veel verschillende partijen betrokken geweest, onder andere verloskundigen, kraamverzorgenden, verpleegkundigen, artsen, lactatiekundigen en borstvoedingsorganisaties, het Voedingscentrum en wetenschappers van TNO.

De richtlijn is te vinden op www.richtlijnborstvoeding.nl


Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur