KNOV Winkelmandje (0) Menu

Minister Schultz: 'Laat verloskundigen over busbaan rijden'

30 januari 2012

Verloskundigen zijn tevreden met advies van minister Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz, aan de gemeenten over de ontheffingsmogelijkheid voor verloskundigen. De minister laat aan de Tweede Kamer weten dat gemeenten zelf mogen bepalen of verloskundigen mogen rijden over busbanen. De ontheffingsmogelijkheid zorgt ervoor dat de verloskundige in spoedgevallen sneller een zwangere vrouw kan bereiken.

Vrij baan voor verloskundigen
Tot nu toe ondervinden verloskundigen belemmeringen in het verkeer om in spoedgevallen snel bij een zwangere vrouw te zijn. Daarom willen zij dat gemeenten gemeenten ontheffingen geven voor het rijden over busbanen. In Enschede is in 2010 een succesvol experiment geweest waar verloskundigen een ontheffing kregen. Drie speciale verloskundigenauto’s in de kleur roze, kregen in die gemeente toestemming om over de busbaan te rijden. De KNOV juicht de ontheffingsmogelijkheid van gemeenten toe.

Het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 biedt gemeenten deze ontheffingsmogelijkheid. Afgelopen vrijdag heeft de verkeersminister op aandringen van de Kamer deze ontheffingsmogelijkheid onder de aandacht gebracht bij lokale bestuurders.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur