KNOV Winkelmandje (0) Menu

Lancering website One World Birth over medicalisering geboorte

05 september 2011

One World Birth is een website waarin toonaangevende experts vertellen over de medicalisering van de bevalling en de gevolgen hiervan. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen als de thuisbevalling niet meer mogelijk zou zijn?


Op 1 september werd de One World Birth gelanceerd. One Word Birth is een unieke, gratis videowebsite met evidence-based informatie en opinies van werelds meest toonaangevende geboorte-experts. Vooraanstaande verloskundigen, gynaecologen, wetenschappers, opleiders en anderen spreken over de status van de bevalling wereldwijd. De deskundigen vertellen over de medicalisering van de bevalling en wat de gevolgen hiervan zijn. In Brazilië bijvoorbeeld is in sommige ziekenhuizen het aantal keizersneden gestegen naar een gemiddelde van 93%. Vooral in landen zonder sterke beroepsgroep van verloskundigen bestaat de tendens om de geboorte te zien als een medisch iets waar de zwangere en barende vrouw geen controle over heeft.

In de online documentaire komt onder andere aan bod wat er gebeurt als de thuisbevalling niet meer mogelijk zou zijn. Bekijk de "levende" en "ademende" online documentaire die zich steeds verder uitbreidt en evolueert.

Ga naar de website van One World Birth

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur