KNOV Winkelmandje (0) Menu

KNOV richt Meldpunt onvrijwillige samenwerking op

06 juli 2017

De KNOV richt het Meldpunt onvrijwillige samenwerking op. Met de meldingen wil de KNOV beter zicht krijgen op de knelpunten bij de inrichting van de integrale geboortezorg, om deze te helpen oplossen en indien noodzakelijk aan te kaarten bij politiek en stakeholders.

Hebt u het gevoel dat u onvrijwillig en/of te snel besluiten moet nemen over de inrichting van de integrale geboortezorgorganisatie, een samenwerkingsverband, een overeenkomst of een ander belangrijk onderwerp? Meld het dan bij het KNOV meldpunt. Ook als er sprake is van oneigenlijke dwang of druk van derden kunt u contact opnemen met het meldpunt. Het meldpunt is bereikbaar via telefoonnummer 030-3690910 en e-mail op meldpunt@knov.nl.

Verloskundige zorg in ontwikkeling

De verloskundige zorg is volop in ontwikkeling. Dat is een goede zaak. Er zijn al veel goede stappen gezet in de samenwerking tussen partners in onze sector. . Overal wordt gewerkt aan de implementatie van de Zorgstandaard en een aantal regio's heeft ervoor gekozen om een pilot integrale bekostiging te starten. De KNOV vindt het belangrijk dat onze kernwaarden daarbij niet in het gedrang komen. Zie ook ook de KNOV Position Paper.

Uw melding is belangrijk

Veel verloskundigen maken zich zorgen of ervaren problemen in het veld ten opzichte van de ontwikkelingen richting integrale organisaties en bekostiging. De KNOV wil beter zicht krijgen op waar de problemen zitten en heeft daarom het meldpunt opgericht. Op basis van de meldingen zal bekeken worden welke actie moet worden ondernomen in de regio zelf, in het eigen beleid, of richting stakeholders zoals VWS, NZa, zorgverzekeraars, Kamerleden, CPZ en Taskforce.

De KNOV is er voor u!

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur