KNOV Winkelmandje (0) Menu

KNOV lanceert campagne 'Zwanger op eigen kracht'

20 mei 2014

De geboortezorg in Nederland dreigt te veranderen en wordt steeds meer medisch. De KNOV start 20 mei een campagne om (aanstaande) zwangeren bewust te maken van de gevolgen daarvan en dat de keuzevrijheid van de zwangere vrouw mogelijk verdwijnt.

Zwanger? Maak je eigen keuzes en vertrouw op je eigen kracht!

Campagne 'Zwanger op eigen kracht'

Aan de hand van zwaar overdreven cartoons wijzen verloskundigen zwangere vrouwen erop wat de medicalisering voor hen, hun baby en de manier waarop zij willen bevallen kan betekenen. We roepen zwangeren op stil te staan bij de keuzes die er op dit moment nog zijn in Nederland.

Daarnaast willen we met de campagne zwangere vrouwen en moeders oproepen om hun stem te laten horen in de discussie over hoe de organisatie van de geboortezorg in Nederland beter kan. Daar werken verloskundigen samen met gynaecologen en andere zorgverleners hard aan.

​Cartoons delen

De komende vijf weken lanceert de KNOV een aantal cartoons. De cartoon sturen we via social media de ‘online wereld’ in. Daarmee proberen we zoveel mogelijk vrouwen te bereiken. Om deze campagne te laten slagen, hebben we uw hulp nodig.

Met elkaar geven we de regie over de geboorte terug aan de enige die er recht op heeft: de zwangere zelf.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur