KNOV Winkelmandje (0) Menu

Het Perinatal Institute ontvangt prestigieuze veiligheidsprijs voor opsporing foetale groeivertraging

14 augustus 2014

Het Perinatal Institute ontvangt dit jaar - net als in 2013 - de Patient Safety & Care Award voor hun werk om de perinatale sterfte in Engeland terug te dringen. 

Professor Gardosi is de eigenaar van het Perinatal Institute en de bedenker van de GROW-methode. De GROW-methode gaat uit van geïndividualiseerde groeicurven om foetale groeivertraging beter op te sporen. De KNOV-Standaard 'Opsporing Foetale Groeivertraging' beveelt de GROW-NL-methode aan om zo foetale sterfte te voorkomen.

In 2013 ontving het Perinatal Institute de Patient Safety & Care Award omdat zij aantoonden dat veel doodgeboortes samenhangen met groeivertraging en ze te voorkomen zijn. Dit jaar ontving het instituut opnieuw de prijs. Dit keer voor hun scholingsprogramma over dit onderwerp. 

In de West Midlands in Engeland werken de meeste units, vergelijkbaar met onze VSV’s, met de GROW-methode. Dit resulteert in een betere opsporing van foetale groeivertraging en ten gevolge daarvan een duidelijke afname van perinatale sterfte. Inmiddels hanteert 77% van Engeland de GROW-methode.

Meer informatie

Lees meer informatie op de website van het Perinatal Institute

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur