KNOV Winkelmandje (0) Menu

Financiering geboortecentra blijft onvoldoende

03 maart 2014

Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot (CDA) heeft minister Schippers van Volksgezondheid een aantal vragen gesteld over het financieringsprobleem van eerstelijns geboortecentra. Vooral de kleinere eerstelijns geboortecentra dreigen nu failliet te gaan.

De KNOV hoopt dat deze vragen van Hanke Bruins Slot eindelijk een doorbraak oplevert, vooral voor de kleinere eerstelijns geboortecentra die nu failliet dreigen te gaan. De beroepsorganisatie van verloskundigen kijkt uit naar het antwoord van de minister.

Afgesproken financiering zorgverzekeraars

Het wezenlijke probleem is dat zorgverzekeraars afspraken met de geboortecentra maken over de financiering van de geboortecentra die onvoldoende is voor een dekkende exploitatie. De zorgverzekeraars menen namelijk dat de geboortecentra een deel van de benodigde financiering onderling met ziekenhuizen moeten afspreken.

Geboortecentra recht op volwaardige financiering

Hanke Bruins Slot vraagt terecht aan minister Schippers of zij ook vindt dat de geboortecentra een zelfstandig recht op volwaardige financiering hebben en dat geboortecentra zelf hierover met de zorgverzekeraars afspraken moeten maken. Als extra complicatie moeten de geboortecentra geen extra zaken hoeven te regelen met ziekenhuizen. Ook geeft Bruins Slot aan dat de NZa al in juni 2013 heeft toegezegd een oplossing uit te werken. Hiervan is tot nu toe helemaal niets gezien.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Reacties

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur