KNOV Winkelmandje (0) Menu

Einde rechtsbijstandverzekering voor klinisch verloskundigen

23 december 2020

Afgelopen maanden is de collectieve VvAA rechtsbijstandverzekering voor klinisch verloskundigen geëvalueerd. De KNOV heeft besloten de verzekering vanaf 1 februari 2021 op te zeggen.

De rechtsbijstandverzekering is nu gratis voor leden (klinisch verloskundigen). De kosten van deze collectiviteit zijn voor de KNOV aanzienlijk, terwijl de meerwaarde te beperkt is gebleken. Daarom is besloten de verzekering op te zeggen.

Er zijn een aantal belangrijke redenen die hebben geleid tot dit besluit. Allereerst heeft de verzekering geen toegevoegde waarde geleverd in de toename van het aantal lidmaatschappen van verloskundigen in een klinische setting. Terwijl dit wel het doel was bij de start van deze collectiviteit.

Daarnaast kunnen we stellen dat deze verzekering bijna een ‘oververzekering’ is. Dat komt omdat bijvoorbeeld ook straf-, tucht- en klachtrecht is meeverzekerd, terwijl dat ook door de werkgever van de klinisch verloskundigen wordt gedekt.

Alternatieven overwogen in 2021

In 2021 staat het mogelijk starten van een dienstencentrum op de agenda van de KNOV. Daarvoor worden diverse soorten diensten (waaronder verzekeringen) beoordeeld. Een rechtsbijstandsverzekering zal daar ook onderdeel van uitmaken. Er wordt daarom in dit stadium geen alternatief voor de VvAA verzekering overwogen.

Meer informatie

Alle KNOV-leden - klinisch verloskundigen - krijgen in de eerste week van januari individueel een mail van de KNOV met uitleg over het stopzetten van de verzekering.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur