KNOV Winkelmandje (0) Menu

Eerste monitor informed choice Down/SEO (6 t/m 24 juni 2011)

12 mei 2011

Maandag 6 juni 2011 start de eerste landelijke monitor geïnformeerde besluitvorming bij prenatale screening op Downsyndroom en de 20-weken echo. Deze monitor zal drie weken duren (van maandag 6 juni 2011 t/m vrijdag 24 juni 2011). Gedurende deze drie meetweken wordt van alle verloskundig hulpverleners die aangesloten zijn bij een praktijk of ziekenhuis met een counselingsovereenkomst bij een Regionaal Centrum voor prenatale screening, gevraagd een vragenlijst in digitale vorm via Peridos aan te bieden aan iedere zwangere.
In de regio Maastricht zal deze monitor in september plaatsvinden, omdat zij pas net gestart zijn met het gebruik van Peridos. De afdeling Maatschappelijke Gezondheidszorg van het Erasmus MC, die deze monitor uitvoert in opdracht van het Centrum voor Bevolkingsonderzoek van het RIVM, houdt u op de hoogte van de voorbereidingen en uitvoer van de monitor. Op www.rivm.nl/pns/down-seo kunt u steeds de laatste informatie vinden.


Peridos landelijk uitgerold!
Peridos is de landelijke database voor de prenatale screening op Downsyndroom en SEO. De gegevens uit deze database worden door de regionale centra gebruikt voor kwaliteitsborging, voor landelijke monitoring van de screening en in sommige gevallen ook ter ondersteuning van het primair proces. Sinds kort werkt Peridos in alle regio's. Op 20 april 2011 was de laatste regionale uitrol bijeenkomst in Maastricht. Dit betekent dat Peridos landelijke dekking heeft en dat er steeds meer gegevens in Peridos komen.
Peridos bedankt iedereen die gegevens aanlevert en vraagt u dit te blijven doen. U krijgt van uw regionaal centrum te horen wanneer en hoe u gegevens aan Peridos kunt aanleveren. Ook kunt u deze informatie en de handleidingen vinden op www.peridos.nl/gegevensinvoer.


Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur