KNOV Winkelmandje (0) Menu

Cao-overleg ziekenhuizen vastgelopen: acties onvermijdelijk

06 juni 2019

Op 3 juni is het overleg over een nieuwe Cao Ziekenhuizen vastgelopen. De vakbonden hebben maandenlang onderhandeld om met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) tot een akkoord te komen. Het loonbod dat de NVZ doet blijft echter flink achter bij de looneis van de bonden.

Tijdens de laatste overlegronde kwamen de werkgevers niet verder dan een minimale verbetering van het loonbod dat door de bonden al eerder is afgewezen.

De werkgevers doen de vakbonden nu een eindbod van amper meer dan 2,5% per jaar, waarvoor werknemers bovendien de bijdrage in de ziektekostenverzekering (IZZ) moeten inleveren. Volgens FBZ is dat onvoldoende om personeel te behouden en aantrekkelijk te blijven als sector en daarbij niet in het belang van goede ziekenhuiszorg in Nederland.

Werknemersorganisaties gaan acties voorbereiden

De FBZ is samen met de andere werknemersorganisaties bezig om de balans op te maken en de acties voor te bereiden. Voor de zomer zullen de eerste acties volgen in de ziekenhuizen om een beter salaris af te dwingen. Welke vorm deze acties krijgen en in welke ziekenhuizen dat als eerste gebeurt, werken de vakbonden met de actiecomités uit. Het streven is om voor de zomer met een aantal zondagsdiensten te starten. In de ziekenhuizen richten werknemers hun eigen actiecomité op.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid