KNOV Winkelmandje (0) Menu

Bericht van Carola Groenen over: bekostiging, het debat en vervolgstappen

02 maart 2021

Enkele weken geleden praatten we jullie bij over de bekostiging van de geboortezorg. Afgelopen donderdag vond in de Tweede Kamer het debat plaats over de bekostiging en enkele andere onderwerpen rond geboortezorg. We zijn zeer te spreken over de uitkomst van dit debat. Het was een goede dag voor vrouwen, moeders, families en vooral voor kinderen en onze beroepsgroep van verloskundigen.

Aangenomen moties bieden mogelijkheden

De moties die zijn aangenomen bieden ons de mogelijkheid om met alle partijen de investering in de kwaliteit van de geboortezorg voort te zetten. We kunnen daarbij werken aan goede randvoorwaarden, een breed draagvlak en een passende bekostiging.

Doorpakken op het behaalde resultaat

De afgelopen maanden is er bij de KNOV hard gewerkt om dit goede resultaat te bereiken. Dank ook aan alle leden die hebben bijgedragen aan dit traject. Zoals in het nieuwsbericht van vorige week is toegelicht, pakken we hier nu graag op door. Het bureau zal onverminderd de strategie en de lijnen blijven uitzetten en daar leden bij betrekken. De komende tijd gaat het bureau, in afstemming met mij als voorzitter en het bestuur, in gesprek met het ministerie van VWS en met de betrokken stakeholders, waaronder de NZa. De regie hiervoor ligt bij het bureau van de KNOV, waarbij we zoals eerder in dit traject weer zoveel mogelijk input van de brede groep leden meenemen. Het is namelijk van belang om in de voortgang van dit proces het geluid vanuit de verloskundigen te laten horen.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur