KNOV Winkelmandje (0) Menu

Al ruim de helft van de ziekenhuizen geeft gehoor aan oproep landelijke staking

31 oktober 2019

De actiecomités in de algemene ziekenhuizen hebben nu al 58 ziekenhuizen doorgegeven waar medewerkers mee willen doen aan de landelijke ‘ziekenhuisstaking’ op 20 november.

Zij geven hiermee gehoor aan de oproep die vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV Zorg & Welzijn 17 oktober deden in het kader van het langslepende cao-conflict met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

De vakbonden schatten eerder in dat tijdens de landelijke ziekenhuisstaking minimaal de helft van de ziekenhuizen de deuren zouden sluiten voor niet-spoedeisende zaken. Inmiddels verwachten zij dat het aantal ziekenhuizen een fors stuk hoger wordt, omdat de actiebereidheid sterk groeit. In ziekenhuizen waar voorheen nog minder stevig actie werd gevoerd, staan actiecomités nu ook op om mee te doen aan de landelijke zondagsdienst; de stakingsvariant voor ziekenhuizen.

In het overzicht kunt u de laatste stand van zaken van deelnemende ziekenhuizen zien. Verder ontvangt u hierbij de actuele actie-FAQ voor antwoord op veelgestelde vragen zoals: wie kunnen er allemaal meedoen met de acties? En: hoe ben ik beschermd?

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid