KNOV Winkelmandje (0) Menu

Advies Zorginstituut Nederland: behoud kraamzorg in pakket!

26 januari 2015

De conclusie van het conceptadvies van Zorginstituut Nederland is dat er geen redenen zijn om kraamzorg uit het basispakket te schrappen. Het conceptadvies wordt vrijdag 30 januari 2015 besproken in de Adviescommissie Pakket (ACP). 

Kraamzorg wordt gezien als een collectieve verantwoordelijkheid. Wel is het volgens het Zorginstituut nodig om de inhoud en omvang van kraamzorg te actualiseren zodat kraamzorg beter op maat kan worden geleverd. Deze actualisatie kan plaatsvinden aan de hand van de evaluatie van het Landelijk Indicatieprotocol Kraamzorg (LIP) en de resultaten van de (nog uit te voeren) kennisagenda kraamzorg.

Behoud kraamzorg

De KNOV deelt de mening van het Zorginstituut dat kraamzorg in het pakket moet blijven en heeft hiervoor ook gepleit tijdens de verschillende consultatiemomenten. Daarnaast vindt de KNOV dat meer flexibiliteit gewenst is voor de vaststelling van de benodigde kraamzorguren, maar dit zal wel gefundeerd en zorgvuldig met alle betrokken partijen vastgesteld moeten worden. De KNOV werkt momenteel samen met de betrokken partijen, waaronder ActiZ, aan de evaluatie van het LIP.

Na bespreking van het rapport in de Adviescommissie Pakket, zal het Zorginstituut alle betrokken partijen consulteren voor een bestuurlijke reactie. Daarna zal het rapport worden aangeboden aan de Minister.

Meer informatie

Lees het Vergaderstuk Adviescommissie Pakket van Zorginstituut Nederland voor meer informatie.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur