KNOV Winkelmandje (0) Menu

100ste verloskundigenpraktijk verstuurt elektronische berichten!

23 april 2012

Mijlpaal digitale gegevensuitwisseling PWD!
Van de 345 verloskundigenpraktijken die zich hebben aangemeld voor het PWD-project zijn er nu 100 die elektronisch berichten kunnen versturen! Opnieuw een mijlpaal om tot digitale gegevensuitwisseling in de verloskunde te komen.

Het PWD is gericht op het verbeteren van de communicatie tussen de verschillende zorgprofessionals door eenmalige gegevensvastlegging én digitale uitwisseling in de verloskunde. De uitwisseling van gegevens beperkt zich niet tot de basale cliëntgegevens, maar gaat ook over de zorginhoudelijke en medische informatie. Zo zijn de gegevens direct beschikbaar voor andere zorgverleners wat ten goede komt aan de zorg voor moeder en kind, zeker bij acute overdrachtsmomenten

Honderd praktijken versturen elektronisch berichten!
Er zijn nu 100 verloskundigenpraktijken die elektronisch berichten versturen. Zij leveren gegevens vanuit hun eigen softwaresysteem aan bij centrale registraties. Zodra een praktijk eenmaal is aangesloten, kunnen de verloskundigen direct aan de slag met het versturen van de eerste berichten naar Peridos, PRN en Praeventis. Elektronische gegevensuitwisseling met andere zorgverleners is de volgende stap die zij binnen het PWD gaan zetten.

Wat betekent dit voor u als verloskundige?
Het voordeel van het PWD voor u als verloskundige zit in de efficiënte manier van werken en de vermindering van uw administratieve lasten: u voert de gegevens van uw cliënt eenmalig in. Dit voorkomt niet alleen dubbel werk en fouten, maar zorgt er ook voor dat andere organisaties er direct mee aan de slag kunnen. Zo kunt u met het versturen van het geboortebericht de hielprik en de gehoorscreening direct in gang zetten. Met het uitkomstbericht levert u direct de gegevens aan bij PRN, waardoor een aparte aanlevering van LVR1 op termijn niet langer nodig is.

Hoe meldt u zich aan?
Is uw praktijk nog niet aangemeld voor het PWD? Vult u dan het PWD_aanmeldingsformulier_invulbaar in en mail dat naar pwd@knov.nl. Het PWD-team neemt na uw aanmelding contact met u op en begeleidt u bij de eerste stappen die gezet moeten worden. Die eerste stappen zijn: het aanvragen van een UZI-abonneeregistratie (op naam van de praktijk) en een UZI-servercertificaat. Tegelijk vraagt u ook een UZI-pas en een UZI-pas-lezer aan (nu nog kosteloos).

Het vervolg van het PWD
Het PWD wordt stapsgewijs opgebouwd. Het is namelijk niet mogelijk om alle gegevens in één keer volledig in te voeren in de software waarmee u in uw praktijk werkt. Daarom wordt per jaar een nieuw deel aan de PWD-set toegevoegd in een zogenaamde release. Bij de implementatie van de release in 2012 ligt de focus op zorginhoudelijke en medische informatie die van cruciaal belang is bij acute overdrachtssituaties.

Meer weten?
Lees meer over het PWD-programma, de meerwaarde voor u en het aanmeldenop PWD-pagina.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur