KNOV Winkelmandje (0) Menu

​Stand van zaken steriel waterinjecties (SWI)

08 december 2013

De uitbreiding van de bevoegdheden in de AMvB is goedgekeurd door de Tweede Kamer, maar moet nog worden behandeld door de Eerste Kamer. Het voorschrijven van steriel waterinjecties valt ook onder deze wet. Naar verwachting gaat per 1 juli 2014de uitbreiding van de bevoegdheden in de AMvB van kracht.

KNOV-standpunt ‘Voorlichting over pijn en pijnbehandelingen tijdens de baring’
Binnenkort ontvangen alle KNOV-leden het standpunt ‘Voorlichting over pijn en pijnbehandelingen tijdens de baring’. Dit KNOV-standpunt geeft achtergrondinformatie over de verschillende pijnbestrijdingsmogelijkheden tijdens de baring en de consequenties ervan voor moeder en kind. Uiteraard komen steriel waterinjecties ook aan bod. Omdat subcutane injecties met steriel water pijn in de onderrug tijdens de baring verminderen en geen bijwerkingen kent, zouden alle barende vrouwen met pijn in de onderrug deze methode moeten worden aangeboden.

​Trainingen toedienen steriel waterinjecties

Verloskundigen mogen pas steriel waterinjecties voorschrijven als de AMvB van kracht gaat, maar zij mogen wel al SWI toedienen. Daarom kunnen verloskundigen zich hierin al scholen. De KNOV is gestart met het geven met trainingen. Zo kunnen verloskundigen de te verwachten stijgende vraag naar het gebruik van SWI tegemoet komen.

Lees meer over de KNOV-cursus 'Steriel Waterinjecties'

Deze informatie is alleen voor leden

Log in en krijg direct toegang tot alle informatie

Inloggen

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur