Zaak

Laatste update: 25 januari 2024
Plaatsingsdatum: 18 januari 2021

Het informatieblad 'Berekening salaris verloskundige in loondienst eerstelijnspraktijk 2024' beschrijft de berekening van de loonsom en het salaris van de verloskundige in loondienst (werknemer) van een eerstelijnspraktijk. Ook beschrijft het hoe het pensioen en het vakantiegeld wordt betaald en wat de regeling voor de vakantiedagen inhoudt. 

De advies salarisschalen van de KNOV zijn gebaseerd op de cao-ziekenhuizen schaal 60. Het tarief in de eerste lijn en het salaris in het ziekenhuis zijn aan elkaar gekoppeld via een kostenonderzoek van de NZa. In het jaar dat het kostenonderzoek plaatsvindt, is de koppeling berekend door de NZa. In het jaar daarna volgt het tarief van de eerste lijn de eigen indexatie en de advies loonschalen volgen de cao. Deze zijn niet hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat over de jaren de salarissen uiteen gaan lopen. Na een kostenonderzoek worden het tarief en het salaris in loondienst weer rechtgetrokken.

Producten voor de verloskundige in loondienst eerste lijn 

De handreiking 'Model functiebeschrijving verloskundigen' omschrijft het takenpakket, de werkzaamheden, het opleidingsniveau en de competenties van de verloskundige in loondienst. Het Loongebouw bestaat uit een salarisschaal voor de verloskundige in loondienst. 

Lees ook

Nieuws

Overig

Meer Vakkennis & Wetenschap

Meer Werk & Organisatie

Oproepen

Agenda

Programma