KNOV Winkelmandje (0) Menu

Projectleider (12 uur per week)

Gepubliceerd: 03 september 2021, laatste update: 03 september 2021

Kom jij ons versterken?

Wil jij bijdragen aan de beste geboortezorg in Nederland? Trek jij graag de kar, ben je een verbinder en resultaatgericht? Dan is dit een functie voor jou.

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) is de landelijke beroepsorganisatie van verloskundigen en heeft ruim 3.700 leden. Zij streeft naar de beste zorg voor de (aanstaande) zwangere, haar partner en (ongeboren) kind vanuit een visie die een natuurlijk verloop van de zwangerschap en geboorte ondersteunt. De KNOV ondersteunt verloskundigen, verbindt hen en behartigt hun belangen. Wij zijn op zoek naar een Projectleider voor gemiddeld 12 uur per week, gedurende een jaar.

De functie

Wat willen we graag gaan doen?

Keuzevrijheid voor elke vrouw, bijvoorbeeld waar zij wil bevallen, is voor de KNOV een belangrijk speerpunt. Er zijn in Nederland verschillende opties, zoals thuis, in het ziekenhuis of in een geboortecentrum. Wanneer een vrouw niet thuis bevalt maar wel met de eigen verloskundige op een andere locatie noemen we dit ‘een verplaatste thuisbevalling’. Als deze verplaatste thuisbevalling (onder het dak van het ziekenhuis) goed vormgegeven wordt, zou dit kunnen zorgen voor een afname van het aantal verwijzingen en een hogere tevredenheid bij de vrouw (en haar gezin) en de (verloskundig) zorgverlener.

Waar willen we dit gaan toepassen?

De regio’s Utrecht en Amsterdam willen dit gaan uitwerken. Dat doen ze natuurlijk in samenwerking met hun partners in het verloskundig samenwerkingsverband (VSV), (vertegenwoordigers van) cliënten en overige stakeholders. De bedoeling is te komen tot een ‘toolkit’ die te delen is met collega-verloskundigen in andere regio’s. Voorbeelden van ‘tools’ zijn:

  • Evidence en (financiële) data op een rij
  • Mogelijkheden voor het vormgeven en organiseren van midwifery-led care en continuïteit van zorg binnen de setting van een verplaatste thuisbevalling en verdergaande integrale geboortezorg
  • Plan(nen) van aanpak en business cases

Wat verwachten we van een projectleider?

Als projectleider ben je de spin in het web van dit project. Je bent eindverantwoordelijk en zorgt ervoor dat het gewenste resultaat binnen het afgesproken tijdpad en budget tot stand komt. Je volgt hierbij de KNOV-aanpak en zorgt ervoor dat jouw projectteam en eventueel werkgroep (bestaande uit leden) optimaal kan functioneren door een goede voorbereiding. In die rol ben jij bij uitstek een verbinder die staat voor zorgvuldig gewogen beslissingen. Je weet je projectteam en de inhoudelijk deskundigen (leden) te motiveren en enthousiasmeren om er een succes van te maken.

Is dit niet helemaal wat je zoekt of bij je past?

Naast het project ‘verplaatste thuisbevalling’ zoekt de KNOV ook projectleiders voor diverse andere projecten die binnenkort starten. Dit zijn allemaal projecten gericht op het versterken van de geboortezorg en daarbinnen de verloskundige zorg. Mocht je interesse hebben om meerdere projecten te doen, met daarbij een grotere aanstelling, is dat bespreekbaar.

Jij

Je hebt organisatietalent en minimaal HBO werk- en denkniveau. Je bent een ervaren projectleider in complexe speelvelden en hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je weet belangen en afbreukrisico’s goed af te wegen en gaat geen uitdaging uit de weg. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend, net als het aansturen van een team of werkgroep. Je weet hoe je draagvlak voor je project krijgt, bent een goede luisteraar en een fijne partner om mee samen te werken. Kennis van de geboortezorg is niet vereist maar wel een pré. Dit geldt ook voor kennis van Scrum, Agile of Black Belt of andere methoden om projecten goed te leiden.

Wat biedt de KNOV jou?

Je maakt onderdeel uit van de flexibele schil van de KNOV en krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst (FWG 60) voor de duur van het project of werkt op zzp-basis (vaste uurtarieven afhankelijk van de rol).

Enthousiast geworden?

Wil je meer horen over de inhoud van het project? Neem dan contact op met een van de Senior Programmamanagers: Bob Radder, tel (06) 51 81 62 84 of Mirjam Mascini, tel. (06) 10 05 70 19.

Stuur je cv en motivatie bij voorkeur uiterlijk 19 september 2021 naar mdijkstra@knov.nl.

De eerste gesprekken zijn gepland in de week van 27 september. Een eventuele tweede ronde vindt plaats in de week van 4 oktober. Beoogde start is uiterlijk 1 november 2021.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur