KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezocht: Beleidsadviseur geboortezorg

Gepubliceerd: 23 september 2020, laatste update: 29 september 2020

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) is de landelijke beroepsorganisatie van verloskundigen en heeft ruim 3.700 leden. Zij streeft naar de beste zorg voor de (aanstaande) zwangere, haar partner en (ongeboren) kind vanuit een visie die een natuurlijk verloop van de zwangerschap en geboorte ondersteunt. De KNOV ondersteunt verloskundigen, verbindt hen en behartigt hun belangen.

Beleidsadviseur geboortezorg (32 uur per week)


Wil jij bijdragen aan de beste geboortezorg in Europa? Vind je het leuk om zaken uit te zoeken en te vertalen naar het belang van verloskundigen? Ben je een autonoom denker die zijn gedachten en ideeën goed op papier krijgt? Dan is dit een functie voor jou.

De functie

Als beleidsadviseur bij de KNOV sta je aan de basis van een gezonde start voor moeder en kind. Het ontwikkelen van beleid op diverse vraagstukken die de geboortezorg en de leden aangaan, behoort tot je core business. Je hebt te maken met de inhoud van de geboortezorg, preventie, opleiding of met onderwerpen met een meer juridische of financiële component. Denk aan het ontwikkelen van een Keurmerk voor zwangerschapscursussen of een management development programma voor verloskundigen. Of subsidieaanvragen bij ZonMW, het bijdragen aan de wettelijke positie van klinisch verloskundigen en de implementatie van nieuwe richtlijnen. Verder signaleer en onderzoek je relevante ontwikkelingen en analyseer je kwalitatieve en kwantitatieve informatie.

Om dit alles te realiseren is de samenwerking met de senior programma managers van essentieel belang. Daarnaast werk je nauw samen en onderhoud je contact met de leden, zodat de standpunten gedragen worden door onze achterban. Netwerken is een belangrijk onderdeel van je functie evenals het afstemmen op en het uitdragen van beleid aan derden.

Jij

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en aantoonbaar minimaal drie jaar ervaring met het maken van beleid en uitbrengen van adviezen. Waarschijnlijk heb je een opleiding als bestuurskunde, gezondheidswetenschappen of sociale wetenschappen afgerond. Je weet belangen en afbreukrisico’s goed af te wegen en gaat geen uitdaging uit de weg. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend evenals het aansturen van een werkgroep. Je kunt uiteraard kort en bondig schrijven en neemt een uitstekend ontwikkeld omgevingsbewustzijn mee. Je weet hoe je draagvlak voor beleid krijgt, bent een goede luisteraar en een fijne collega en partner om mee samen te werken. Ervaring in de zorgsector of bij een belangenorganisatie is een pré.

Wat biedt de KNOV jou?

Je werkt in een professionele omgeving waar ontwikkeling hoog in het vaandel staat.

De KNOV, gevestigd in Domus Medica in Utrecht, biedt jou een werkplek in een inspirerende werkomgeving waar je op een moderne manier kunt werken. Jouw ontwikkeling is belangrijk voor de KNOV en hier wordt volop aandacht aan besteed. De functie is ingeschaald in FWG 60. Naast bovengenoemde biedt de KNOV goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?

Wil je graag meer informatie over de inhoud van de functie neem dan contact op met Carin Kleiweg, bureaumanager, op 06-22461559.

Stuur je CV en motivatie bij voorkeur uiterlijk 8 oktober 2020 a.s. naar mdijkstra@knov.nl.

De eerste gesprekken zijn gepland op 14 en 15 oktober in de middag. De tweede ronde op 26 en 27 oktober in de ochtend.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur