KNOV Winkelmandje (0) Menu

Gezocht: Senior Programmamanager Juridisch

Gepubliceerd: 05 augustus 2020, laatste update: 05 augustus 2020

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) is dé landelijke beroepsorganisatie van verloskundigen met 3.700 leden. Zij streeft naar de beste zorg voor de (aanstaande) zwangere, haar partner en (ongeboren) kind vanuit een visie die een natuurlijk verloop van de zwangerschap en geboorte ondersteunt.

Wij zijn op zoek naar:

Senior Programmamanager Juridisch

met een aansprekende motivatie voor de geboortezorg. De senior
programmamanager is het gezicht van de KNOV in zijn/haar regio en heeft
specifieke kennis en ervaring op het gebied van governance,
verzekeringskwesties (arbeidsongeschiktheid, w.a.), arbeidsvoorwaarden,
reglementen, statuten en specifieke wetgeving (BIG).

Wat biedt de KNOV?

De KNOV biedt een uitdagende en afwisselende functie als
programmamanager in een dynamische omgeving waar je binnen een jong team
invulling gaat geven aan deze nieuwe positie.

- De KNOV biedt jou een
werkplek in een inspirerende en complexe werkomgeving met veel ruimte voor
eigen inbreng.
- Jouw ontwikkeling is
belangrijk voor de KNOV en hier wordt volop aandacht aan besteed.
- De KNOV biedt goede primaire
en secundaire arbeidsvoorwaarden (inschaling geschiedt conform FWG 70 of 75 CAO
Ziekenhuizen afhankelijk van achtergrond en ervaring).

Over de KNOV

De leden van de KNOV hebben en krijgen te maken met grote veranderingen in het zorglandschap en (meer in het algemeen gesproken) belangrijke maatschappelijke, demografische en politieke ontwikkelingen. De beweging is ingezet naar zorg dichtbij de cliënt en meer eigen regie. Deze ontwikkelingen maar ook de wensen en verwachtingen van de leden hebben ertoe geleid dat de KNOV een nieuwe koers heeft uitgezet.

De essentie van de nieuwe koers is dat de KNOV zich de komende jaren door ontwikkelt naar een meer zichtbare branche- en beroepsorganisatie. Een méér dienstverlenende en ondersteunende organisatie die niet alleen de landelijke ontwikkelingen signaleert en uitdraagt maar daarnaast meer focus heeft op regionale ontwikkelingen, behoeften en vragen van leden. Door méér interactie, samenwerking en uitwisseling van kennis, ervaring en expertise op lokaal, regionaal en landelijk niveau zal de KNOV zijn meerwaarde vergroten voor de aangesloten leden en een krachtige partner zijn in het landschap van de geboortezorg.

Wat ga je doen?

Je krijgt een regio toebedeeld die je integraal ondersteunt en adviseert. Je kent de verschillende stakeholders binnen de regio (ziekenhuizen, GGD, gemeenten, verloskundigen etcetera), onderhoudt je netwerk en vertegenwoordigt de beroepsgroep. Je houdt je goed op de hoogte van de actuele landelijke ontwikkelingen binnen de geboortezorg en vertaalt deze naar je regio. Je speelt in op relevante regionale vragen en ontwikkelingen en stemt deze af met je collega’s. Voor je kennisgebied heb je een regio-overstijgende rol en landelijke verantwoordelijkheid.

Uiteraard maak je als senior programmamanager deel uit van het directieberaad en draag je significant bij aan de realisatie van de concrete doelstellingen, missie en visie van de KNOV als geheel. Ook de doorontwikkeling van de eigen werkorganisatie maakt de komende periode onderdeel uit van jouw takenpakket.

Wie ben jij?

Als senior programmamanager wordt verwacht dat je echt zichtbaar bent in
jouw regio en je actief op de hoogte stelt van de ontwikkelingen in de lokale
geboortezorg. Je bent een stevige en inhoudelijke gesprekspartner op
strategisch niveau. Je staat voor de KNOV als professionele dienstverlener en
belangenbehartiger met aantoonbare meerwaarde voor jouw leden in de regio. Je
bent zorgvuldig in de follow up en communicatie van je acties en het resultaat naar de regio. Samenwerking en kennisdeling is dan ook je tweede natuur. Ten aanzien van je eigen expertisegebied werk je regio-overstijgend, volg je de landelijke issues, bouw je zowel binnen de vereniging als extern een netwerk op, zie je de kansen en bedreigingen en weet je hierop te acteren en de kennis te delen.


Profiel, algemene vereisten
· Academische opleiding met specifieke kennis van bijv. Ondernemingsrecht, governance, Zorgverzekeringswet, Wet BIG, het landschap van de zorgverzekeraars etc. Kennis van ontwikkelingen en uitdagingen binnen de Nederlandse gezondheidszorg.

· Een aansprekende motivatie voor en affiniteit met de geboortezorg.

· Ervaring met en gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen.

· Kennis van en ervaring met het managen van complexe programma’s en projecten.

· Minimaal 10 jaar relevante werkervaring.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over de functie en een verdere uitwerking van elk van de verschillende kennisgebieden van de senior programmamanagers vind je in onderstaand functieprofiel.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Truus Strijbis of Marcel ten Berge, adviseurs werving en search Van Leeuwendaal, en voor vragen over de procedure Marielle Eijken (searcher). Zij zijn bereikbaar via 088-0086800.

· Profiel Senior Programmamanagers

Solliciteren

Wij zijn erg benieuwd naar jouw sollicitatie en motivatie om bij de KNOV
te komen werken! Om te solliciteren, ga naar de site van Leeuwendaal, klik op de solliciteerbutton en volg de stappen zoals aangegeven. Tijdens het proces wordt gevraagd om je emailadres, persoonsgegevens, cv en een motivatiebrief. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure, er worden referenties ingewonnen en er wordt een pre-employment/integriteitsonderzoek
gedaan.

Deel via:

  • Facebook
  • Twitter
  • Twitter
  • E-mail

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 030 369 09 00 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur