KNOV Winkelmandje (0) Menu

Preventie

 

Vroegsignalering Alcohol

Gepubliceerd: 26 augustus 2020, laatste update: 18 juli 2021

In november 2018 is het Nationaal Preventie Akkoord mede door de KNOV ondertekend aan de overlegtafel alcohol. Het Preventieakkoord biedt een goede basis om de zorg aan zwangeren en moeders nog beter te maken en ieder kind een goede start te geven.

De KNOV is voorzitter van de werkgroep zwangeren van het Samenwerkingsverband Vroegsignalering Alcoholproblematief. In de werkgroep zijn professionals in de geboortezorg vertegenwoordigd van verschillende organisaties.

In 2020 is het project Vroegsignalering leefstijl en zwangerschap gestart. Dit project richt zich in eerste instantie op het vroegsignaleren van alcohol voor en tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. In het project wordt ook aandacht besteed aan roken en voeding. Voor dit project is een projectgroep ingericht bestaande uit de KNOV, het Voedingscentrum en het Trimbos-instituut. Een expertpanel van leden fungeert als klankbord voor de projectgroep. Ook zijn er verloskundigenpraktijken betrokken die de implementatie in de regio's verzorgen via een pilot onder begeleiding van de projectgroep.

Voortgang

8 oktober 2020

Deze informatie is alleen voor leden

Log in en krijg direct toegang tot alle informatie

Inloggen

Archief weergeven

Contactpersoon

Patricia Jansen

Patricia Jansen

pjansen@knov.nl
Programma: Preventie
Regio: Zuidoost

Vragenuurtje In & Uit de Regio
Elke dinsdag 16:00 uur via Teams

Telefoon: 088-88 83 930

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur