KNOV Winkelmandje (0) Menu

Innovatie & ICT

 

Digitale gegevensuitwisseling

Gepubliceerd: 03 augustus 2020, laatste update: 29 april 2021

Onder het dossier Digitale gegevens(informatie)-uitwisseling valt bijvoorbeeld het programma VIPP Babyconnect, uitwisseling van data met Perined en nieuwe wetgeving omtrent gegevensuitwisseling en NEN-certificeringen. Op de verschillende onderwerpen wordt samengewerkt met o.a. Perined, softwareleveranciers van verloskundigen informatie systemen (VIS-en), Babyconnect, NictiZ en het CPZ.

Chatbot Nora

Om de service aan onze leden te verhogen maakt de KNOV informatie voor leden steeds beter toegankelijk. Dat doen onder andere door de ontwikkeling van Chatbot Nora. Met deze chatbot krijgen leden 24/7 antwoord op hun veel gestelde vragen.

Voortgang

29 april 2021

Ministerraad akkoord met het wetsvoorstel Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz)

De ministerraad heeft op vrijdag 23 april jl. ingestemd met het wetsvoorstel Elektronische gegevensuitwisseling in de zorg op voordracht van minister Tamara van Ark (Medische Zorg en Sport). Het doel van de wet is het stap voor stap verplicht elektronisch uitwisselen van medische gegevens tussen zorgverleners. Voor de geboortezorg gaat het hier om digitale gegevensuitwisseling tussen verloskundige en gynaecoloog en tussen geboortezorg en JGZ. Wanneer deze digitale gegevensuitwisselingen wettelijk verplicht worden is op dit moment nog niet bekend, dit volgt uit de zogenoemde Meerjarenagenda Wegiz. Deze Meerjarenagenda moet nog worden geactualiseerd en vastgesteld. Dat een uitwisseling op de Meerjarenagenda staat betekent niet automatisch dat dit uiteindelijk resulteert in een wettelijke verplichting. In de voorbereidingsfase wordt voor uitwisselingen op de Meerjarenagenda nauwkeurig onderzocht of een uitwisseling inderdaad geschikt is voor wettelijke verplichting. Het wetsvoorstel gaat nu naar de Tweede Kamer.

Het volledige nieuwsbericht vanuit de rijksoverheid over deze nieuwe wet is hier te lezen.

Archief weergeven

Contactpersoon

Bob Radder

Bob Radder

bradder@knov.nl
Programma: Innovatie & ICT
Regio: Midden


Vragenuurtje In & Uit de Regio
Elke dinsdag 16:00 uur via Teams
Bob is tot 19 juli op vakantie, het eerstvolgende vragenuur is op 20 juli.

Telefoon: 088-88 83 923

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur