KNOV Winkelmandje (0) Menu

Onderwijs & Registers

 

Cursussen/ bijscholing

Gepubliceerd: 04 augustus 2020, laatste update: 04 september 2021

Om bevoegd en bekwaam te blijven en je duurzaam te ontwikkelen in het vakgebied ben je als verloskundige voortdurend actief met bij- en nascholingen. Er zijn allerlei cursussen voor de geboortezorg. Om voor accreditatiepunten in aanmerking te komen moet een cursus door de accreditatiecommissie van de KNOV positief beoordeeld zijn.

Medische Scholing

MedischeScholing.nl is nu beschikbaar voor verloskundigen. Als KNOV zijn we een partnerschap met MedischeScholing.nl aan gegaan, een actueel kennisplatform voor geaccrediteerde nascholing. Naast het zoekplatform is er ook een streaming platform gebouwd. Hierdoor kun je online scholingen van steeds meer aanbieders direct live of on demand streamen vanaf MedischeScholing.nl en accreditatiepunten krijgen: ‘Netflix voor zorgprofessionals’. Uiteraard worden ook alle fysieke scholingen getoond en zijn deze bovendien met het zoekfilter 'afstand' handig vindbaar in de regio op basis van GPS-coördinaten.

MedischeScholing.nl is opgericht door een huisarts (Kasper Maltha) en een arts-onderzoeker onderwijs (Richard Supheert) met het doel om zorgcollega’s meer competentiegericht te laten studeren. Alles op één plek kunnen vinden en vergelijken, zodat je gerichter kunt werken aan eigen leerdoelen. Een initiatief dat zij hebben opgestart naast hun studie en is uitgegroeid tot het huidige platform waar al 45.000 zorgprofessionals gebruik van maken. Wellicht ken je MedischeScholing.nl
van de landelijke COVID-webinars waar gemiddeld 18.000 zorgprofessionals naar keken. MedischeScholing.nl is gratis, 100% onafhankelijk en toont alleen geaccrediteerd onderwijs.

Kijk voor instructies op de pagina Scholing& Registratie.

Voortgang

2 september 2021

Voortgang ontwikkelingen scholing

  • Op korte termijn start een haalbaarheids- en draagvlakonderzoek voor een keurmerk van bevalcursussen. De verwachting is dat we in januari 2022 weten of we dit kunnen gaan implementeren en zo ja, op welke manier.
  • De samenwerking met www.medischescholing.nl krijgt vorm en inhoud. Alle geaccrediteerde bij- en nascholingen voor verloskundigen zijn via deze site te vinden.

Archief weergeven

Contactpersoon

Mirjam Mascini

Mirjam Mascini

mmascini@knov.nl
Programma: Onderwijs & Registers
Regio: Noordwest


Vragenuurtje In & Uit de Regio
Elke dinsdag 16:00 uur via Teams Mirjam is afwezig op 13 juli en is op vakantie van 23 juli - 15 augustus.

Telefoon: 088-88 83 926

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen

Beroepsorganisatie van en voor verloskundigen

Word lid

Contact

Bel 088 888 39 99 of mail info@knov.nl

Bereikbaar van ma t/m vrij 9.00-17.00 uur