Oproep

16 januari 2023

Met behulp van juristen en een beleidsadviseur voert de KNOV verschillende activiteiten uit binnen het programma Juridisch die bijdragen aan het werk en de positie van de verloskundige in Nederland. Denk hierbij aan de vakbond, geschilleninstantie, tuchtrecht, bevoegdheden van de verloskundige en Wet BIG, maar ook in het steeds updaten van modelovereenkomsten en informatiebladen die van belang zijn voor verloskundigen en hun ondersteunen in het werk.

Taken werkgroep Juridisch

Veranderingen kunnen elkaar snel opvolgen. Een wetswijziging kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat documenten moeten worden aangepast. Die taak ligt bij de beleidsadviseur. Maar het is goed om verloskundigen direct te betrekken bij dergelijke veranderingen en aanpassingen. Is dit document begrijpelijk geschreven? Roept een bepaalde verandering vragen op? We zoeken leden die het leuk vinden om sporadisch mee te denken over uiteenlopende onderwerpen of mee te lezen met bepaalde berichten of documenten. Je fungeert in de werkgroep als klankbord en geeft je advies. De werkgroep komt in principe weinig bij elkaar. Je wordt af en toe benaderd en levert je bijdrage wanneer jij er ruimte voor hebt. Voor de tijd die je investeert is een vacatievergoeding beschikbaar. Ook de voorbereiding van de bijeenkomsten wordt door de KNOV vergoed.

Is dit iets voor jou?

Ben jij een ervaren verloskundige, heb je affiniteit met dit onderwerp en wil je deelnemen aan de werkgroep, stuur dan een e-mail waarin je jezelf kort voorstelt en jouw aanmelding motiveert naar fvanrij@knov.nl. We kijken uit naar jullie reacties!