Oproep

10 juni 2024

De KNOV herziet dit jaar de Handreiking Indicaties vitaliteitsecho en zoekt hiervoor werkgroepleden. 

Het doel van de handreiking is om verloskundigen een evidence-based overzicht te geven van indicaties voor een vitaliteitsecho die binnen de verzekerde zorg vallen. Gezien de ‘leeftijd’ van de handreiking en veel variatie in of en hoe de indicaties in praktijk worden nageleefd, acht de KNOV het van belang om de handreiking te actualiseren. Uitgangspunt bij herziening blijft dat de gestelde indicaties voor vitaliteitsecho dienen aan te sluiten bij het principe van passende en waardegedreven zorg. 

Vier werkgroepleden gezocht

De KNOV is op zoek naar werkgroepleden die in een meelezende rol willen deelnemen aan dit project. Wij zijn op zoek naar: 

  • een eerstelijns verloskundige; 
  • een eerstelijns verloskundige die tevens echoscopist is;  
  • een tweedelijnsverloskundige; 
  • een tweedelijns verloskundige die tevens echoscopist is. 

De ingeschatte tijdsbesteding voor deze werkgroep zal ongeveer 15 uur bedragen in de maanden september tot en met december van dit jaar. Werkgroepleden krijgen vacatiegeld uitgekeerd van € 43 per uur. Zowel de bijeenkomsten als de voorbereiding van de bijeenkomsten wordt vergoed. 

Interesse?

Lijkt dit je leuk of wil je meer informatie? Stuur dan uiterlijk zondag 23 juni een motivatie en CV naar projectleider Else Vooijs, evooijs@knov.nl

Ervaring gezocht 

We zoeken niet alleen werkgroepleden, we horen ook graag op welke manier er binnen jouw regio wordt omgegaan met het verrichten van vitaliteitecho’s. Wil jij je ervaringen delen om de nieuwe handreiking nog beter te laten aansluiten op de praktijk? Mail dan naar projectleider Else Vooijs, evooijs@knov.nl.  

Dit project wordt mogelijk gemaakt door Kwaliteitsgelden van ZonMw.