Oproep

04 november 2022

Voor de expertgroep Prenatale Screening (PNS) zijn wij op zoek naar nieuwe leden, met aantoonbare affiniteit en interesse in PNS.  

De KNOV wordt vertegenwoordigd door een aantal leden in diverse commissies bij het RIVM als het gaat om de NIPT, de SEOs en de counseling hierover. Deze leden vormen samen de KNOV expertgroep PNS.  

Binnen het RIVM zijn verschillende commissies verantwoordelijk voor de organisatie en kwaliteitsborging van de PNS binnen de geboortezorg. Omdat 90% van de zwangeren gecounseld en verwezen wordt door verloskundigen is PNS een belangrijk onderwerp, wat maakt dat de verloskundige beroepsgroep stevig vertegenwoordigd moet zijn binnen deze commissies.  

Wie zoeken we? 

  • We zoeken 2 tot 3 leden, die naast KNOV-lid, gecertificeerd SEO-echoscopist en/of counselor zijn 

  • Je hebt meer dan gemiddeld kennis van zaken omtrent PNS 

  • Je bent in staat om analystisch en strategisch te denken en te handelen. Je kunt staan voor de belangen van de verloskundige beroepsgroep binnen het krachtenveld van andere professionals binnen de PNS. Je overziet de implicaties van te nemen besluiten voor de beroepsgroep en de zwangeren.  

Wat kun je verwachten? 

  • We vergaderen als groep gemiddeld drie keer per jaar, maar afhankelijk van het onderwerp kan dit vaker voorkomen. Naast de bijeenkomsten van de RIVM commissies rondom PNS, die meestal 6 maal per jaar bijeenkomen, kan het voorkomen dat je tevens wordt gevraagd deel te nemen aan een (tijdelijke) RIVM werkgroep. De RIVM werkgroepen komen meestal elke acht weken bij elkaar.  

Wat we bieden 

Werkgroepleden krijgen een vergoeding van vacatiegelden op basis van bijgewoonde bijeenkomsten. Ook de voorbereiding van de bijeenkomsten wordt door de KNOV vergoed. 

Interesse? 

Lijkt dit je leuk of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar Nalonya: nvanderlaan@knov.nl. Aanmelden kan tot 21 november 2022