Oproep

22 augustus 2023

Vanaf 1 januari 2025 zal VWS de financiering van de counseling overnemen van de zorgverzekeraars. VWS en RIVM hebben daarom KPMG de opdracht gegeven te onderzoeken wat de kosten zijn van het counselen. Doel van dit onderzoek is om tot een onderbouwd counselingstarief te komen.

Om te zorgen dat zo zorgvuldig mogelijk gebeurt, zoeken we praktijken die mee willen helpen. Aan de hand van een vragenlijst beantwoord je vragen die gebaseerd zijn op je boekhoudkundige gegevens van 2022, je Peridos cijfers en de scholing- en kwaliteit activiteiten van je praktijkmedewerkers.  

We zijn op zoek naar een afspiegeling van het land, dus grote, middelgrote en kleine praktijken worden uitgenodigd om te reageren. Je kunt jezelf aanmelden bij nvanderlaan@knov.nl. Vermeld hierbij even of je jezelf groot, middelgroot of klein noemt, waar je praktijk gevestigd is, en of je een meer stadse of meer plattelandspraktijk bent. Reageren kan tot uiterlijk 2 september en de vragenlijst moet dan voor 15 september worden ingevuld.