KNOV-team loopt niet mee met Marikenloop

11 april 2018

Elk jaar loopt de KNOV met een team mee tijdens de Marikenloop in Nijmegen. Helaas zal dit jaar geen KNOV-team meelopen vanwege het lage aantal inschrijvingen. Daartoe heeft de KNOV begin deze week besloten. Deelnemers die zich al hadden ingeschreven, kunnen uiteraard zelfstandig wel de Marikenloop blijven lopen.

Teruglopend aantal inschrijvingen

Sinds 2011 loopt een aantal verloskundigen namens de KNOV voor de stichting midwives4mothers mee met de Marikenloop. Doel is om geld in te zamelen voor het terugdringen van de moedersterfte wereldwijd. Helaas loopt het aantal aanmeldingen al jaren terug. Daarom besloot de KNOV dit jaar dat er minimaal 40 deelnemers nodig waren om een KNOV-team deel te laten nemen. Helaas meldden zich nog geen 10 loopsters zich aan.

Sponsoren zoeken

Erg jammer, maar ook heel begrijpelijk. Loopsters die mee willen lopen moeten elk jaar op zoek naar sponsoren voor de Marikenloop/midwives4mothers. Als u daarvoor steeds aanklopt bij familie en vrienden, zullen zij na de derde of vierde keer misschien toch stoppen met sponsoren.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Het is tijd voor een nieuw, sportief evenement om geld in te zamelen voor het goede doel. Op die manier kunnen we enthousiastelingen aan ons verbinden en verbinding en nieuwe sponsoren binnen halen. Dat zou ook zomaar goed uit kunnen pakken voor de mannen binnen onze gelederen. Deze wilden zich graag inzetten voor m4m inzamelactie, maar omdat de Marikenloop een puur vrouwenevenement is was dat niet mogelijk.

Wilt u een idee voor een nieuw evenement aandragen? Stuur dan een mailtje naar marikenloop@knov.nl.

Midwives4mothers

Midwives4mothers is zelfstandige stichting opgericht door de KNOV. Samen met andere beroepsorganisaties van verloskundigen wereldwijd biedt m4m verloskundigen middelen aan om zich in te zetten voor de vermindering van moeder- en babysterfte wereldwijd.